Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Minkälaisia ruokia kannattaa tehdä kotikaranteenissa? Huippukokki Teemu Laurell kertoo vinkkinsä

1:43Kokki Teemu Laurell kertoo, kuinka valmisti herkkuruokaa Dingo-tähdelle.Teemu Laurell näyttää Kokkisodassa, miten valmistaa Dingo-tähdelle pihvin.
Julkaistu 21.04.2020 07:00
Toimittajan kuva

Jasmin Vainio

jasmin.vainio@mtv.fi

Teemu Laurellin mielestä nyt, kun ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa kotoa, kannattaa keskittyä patojen ääreen.

Julkkiskokki Teemu Laurell joutui sulkemaan Helsingin Katajanokalla sijaitsevan ravintolansa koronaviruspandemian vuoksi, jo ennen kuin hallitus määräsi kaikki ravintolat suljettavaksi toukokuun loppuun saakka. 

Laurell ja hänen muut yhtiökumppanit pohtivat eri vaihtoehtoja tilanteeseen, mutta joutuivat lopulta päätymään henkilöstön lomautukseen ja ravintolan alasajoon. 

– Halusimme toimia vastuullisesti asian suhteen. On tämä aika hurjaa ollut. Kaikki menot pyyhkiytyivät kalenterista pois. Kyllä tässä aika surullisten asioiden äärellä on oltu, kun on joutunut työntekijöille antamaan lomautuslappuja. Nyt täytyy vain ottaa kaikki irti niistä pienistäkin positiivisista asioista, kuten aurinkoisista päivistä, Laurell kertoo. 

– Kaikesta huolimatta, pitää olla luotto tulevaan ja siihen päivään, kun saadaan taas ravintolan ovet auki, hän jatkaa. 

Vinkkejä juhlaan ja arkeen

Koronakriisin vuoksi ihmisten kotonaan viettämä aika on lisääntynyt roimasti. Laurell neuvookin, että nyt kannattaakin tehdä ruokia, joihin ei välttämättä olisi normaalisti aikaa. 

– Pitkään haudutettuja pataruokia kannattaa nyt tehdä. Raaka-aineena voi käyttää myös sellaisia ruhonosia, joiden haudutus kestää pitkään. Myös erilaiset pastat ovat hyviä. Niiden raaka-aineet säilyvät pitkään kaapissa, Laurell neuvoo.

Moni suomalainen tekee tällä hetkellä töitä kotoa käsin ja illallisen lisäksi kotikeittiössä pitää loihtia myös lounas koko perheelle. Onko huippukokilla arjen helpottamiseen mitään vinkkejä?

– Kannattaa tehdä ruokia, joita voi jatkojalostaa. Esimerkiksi bolognesekastikkeen lopun voi käyttää lasangeen, hän kertoo. 

Laurell tullaan näkemään 21.4. alkaen Maalla ja Merellä -ohjelmassa Pipsa Hurmerinnan ja Linnea Vihosen kanssa. 

Maalla, merellä ja lautasella ti 21.4. klo 20 alkaen MTV3-kanavalla. C Moressa seuraavan viikon jakso julkaistaan aina tv-esityksen jälkeen.

Lisää aiheesta:

Ravintolat kiinni, silti jopa 60 000 euron juoksevat kulut kuukaudessa – Henri Alén heittää ilmoille yhden ratkaisun: "Auttaisi ihan älyttömästi"Loppuiko ideat ruoanlaiton suhteen? Tällainen on suussa sulava Pipsa Hurmerinnan karanteenikeittoKoronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleHelsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"Suomalaisravintolat koronakriisin keskellä – Henri Alén keksi, miten asiakkaat säilytetään ja kassavirta ei pysähdy: "Se maksaa työntekijöiden palkat tällä viikolla"Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”
RuokaSeurapiirit

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"