Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”
Huippukokki on tyytyväinen suomalaisten lisääntyneeseen kiinnostukseen ruoka-aineita kohtaan, mutta toivoo, että ulkona syömisestä tulisi arkipäiväisempää.
Huomenta Suomessa vieraillut huippukokki Eero Vottonen puhui suomalaisten ruokailutottumuksista ja lisääntyneestä kiinnostuksesta ruoan alkuperää kohtaan. Vottosella on takanaan kansainvälinen työura ja parhaillaan hän työskentelee ravintola Palacen keittiömestarina.
Kiinnostus ruokaa kohtaan on lisääntynyt
Vottosen mukaan suomalaisten tietoisuus raaka-aineita ja niiden käyttöä kohtaan on lisääntynyt.
– Viimeisen viidentoistavuoden aikana ihmisten kiinnostus ruokaan, siihen mistä se tulee ja miten se tehdään, on kyllä kasvanut valtavasti. Ja niin sen pitää ollakin, mielestäni se on mahtavaa, Vottonen toteaa.
Lue myös: Avokadot ovat menneet talven lumia! Tv-kokki kertoo, mitä kasvista ihmiset seuraavaksi himoitsevat
Vottosen mukaan sen huomaa selvästi, kun marraskuu alkaa, että ihmisiä alkaa käymään ravintolassa enemmän ja tietynlainen juhlakausi alkaa. Keittiömestari kuitenkin toivoo, että ulkona syöminen arkipäiväistyisi enemmän, että ulkona käytäisiin syömässä muulloinkin, kuin juhlapäivinä.
Valmisruoista voi hakea inspiraatiota
Arkeen voi Vottosen mukaan täysin hyvillä mielin hakea inspiraatiota ja helpotusta kaupassa myytävistä puolivalmisteista. Esimerkiksi valmiita kastikepohjia voi hyvin jatkojalostaa vielä kotona omaan makuun sopiviksi.
– Ei pitäisi demonisoida osittain valmiita ruokatuotteita. En välttämättä ymmärrä valmiiksi kuorittua sipulia kaupassa – se on mielestäni vähän hölmöyttä. Mutta kyllä itsekin käytän esimerkiksi valmisnuudeleita kotona, kun pitää nopeasti tehdä lapsille ruokaa, Vottonen kertoo.
Huomenta Suomen aamussa keskusteltiin lisäksi siitä, miten kinkun voisi tänä jouluna korvata vaikka kokonaisena paistetulla ankalla. Koko keskustelun voit katsoa pääkuvan videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan