Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”

8:07Mestarikokki Eero Vottonen - jouluruoka ja ruokahävikki puhuttaa
Julkaistu 22.11.2018 12:40

MTV LIFESTYLE

Huippukokki on tyytyväinen suomalaisten lisääntyneeseen kiinnostukseen ruoka-aineita kohtaan, mutta toivoo, että ulkona syömisestä tulisi arkipäiväisempää.

Huomenta Suomessa vieraillut huippukokki Eero Vottonen puhui suomalaisten ruokailutottumuksista ja lisääntyneestä kiinnostuksesta ruoan alkuperää kohtaan. Vottosella on takanaan kansainvälinen työura ja parhaillaan hän työskentelee ravintola Palacen keittiömestarina.

Kiinnostus ruokaa kohtaan on lisääntynyt

Vottosen mukaan suomalaisten tietoisuus raaka-aineita ja niiden käyttöä kohtaan on lisääntynyt.

– Viimeisen viidentoistavuoden aikana ihmisten kiinnostus ruokaan, siihen mistä se tulee ja miten se tehdään, on kyllä kasvanut valtavasti. Ja niin sen pitää ollakin, mielestäni se on mahtavaa, Vottonen toteaa.

Lue myös: Avokadot ovat menneet talven lumia! Tv-kokki kertoo, mitä kasvista ihmiset seuraavaksi himoitsevat

Vottosen mukaan sen huomaa selvästi, kun marraskuu alkaa, että ihmisiä alkaa käymään ravintolassa enemmän ja tietynlainen juhlakausi alkaa. Keittiömestari kuitenkin toivoo, että ulkona syöminen arkipäiväistyisi enemmän, että ulkona käytäisiin syömässä muulloinkin, kuin juhlapäivinä.

Valmisruoista voi hakea inspiraatiota

Arkeen voi Vottosen mukaan täysin hyvillä mielin hakea inspiraatiota ja helpotusta kaupassa myytävistä puolivalmisteista. Esimerkiksi valmiita kastikepohjia voi hyvin jatkojalostaa vielä kotona omaan makuun sopiviksi.


– Ei pitäisi demonisoida osittain valmiita ruokatuotteita. En välttämättä ymmärrä valmiiksi kuorittua sipulia kaupassa – se on mielestäni vähän hölmöyttä. Mutta kyllä itsekin käytän esimerkiksi valmisnuudeleita kotona, kun pitää nopeasti tehdä lapsille ruokaa, Vottonen kertoo.

Huomenta Suomen aamussa keskusteltiin lisäksi siitä, miten kinkun voisi tänä jouluna korvata vaikka kokonaisena paistetulla ankalla. Koko keskustelun voit katsoa pääkuvan videolta. 

Lisää aiheesta:

Sannan helppo broileriruoka valmistuu yhdessä astiassa: "Jää annoshinnaltaan alle kahteen euroon"Asia, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi sushista – ruokakulttuurin professori kertoo, mitä on nykypäivän "suomalainen ruoka"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajillePitäisikö lihan syöminen lopettaa? Huippukokki Henri Alén: ”Ei tule onnistumaan”Kari Aihinen ja Pipsa Hurmerinta nimeävät ruoan, johon me kaikki sorrumme: ”Se on ihan suomalaisten perisynti”Vappu Pimiältä kaivataan yllättävää apua ruokakaupassa – "Ihmiset tulevat usein vetämään minua hihasta"
Huomenta SuomiRuokakauppaRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • 1.11.15:45
    Mielenterveys

    Mielenterveysomainen: Kiinnitä huomiota tähän hälytysmerkkiin omassa jaksamisessasi

  • 31.10.16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • 28.10.18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • 24.10.12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 23.10.18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse