Mainos

Ministerin sietokyky koetuksella sote-pilkan keskellä

17:28

Opposition arvostelu sote-työryhmän esitystä kohtaan on pistänyt peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) sietokyvyn koetukselle eduskunnan kyselytunnilla.

Huovinen silminnähden suutahti, kun keskustan Juha Rehula ryhtyi puhumaan sote-kujanjuoksusta. Aiemmin on kuultu sellaisia pilkkanimiä kuin sote-soppa ja sote-solmu.

-Pidän erittäin valitettavana, että kansalaisten kannalta erittäin merkittävistä asioista puhuttaessa käytämme tällaisia termejä, ikään kuin vähättelisimme ongelmien olemassaoloa, puheista loukkaantunut ministeri sanoi.

Rehula härnäsi ministeriä myös esimerkeillä siitä, miten hallituspuolueiden piiristä on esitetty varauksellisia mielipiteitä tekeillä olevasta sote-uudistuksesta.

Huovinen vakuutti, että hallitus on sitoutunut viemään uudistusta eteenpäin.

-Itse olen luottanut siihen, että hallitus on hyvin sitoutunut tähän asiaan, mutta on totta, että tähän monimutkaiseen asiakokonaisuuteen liittyy hyvin erilaisia näkökulmia.

Keskusta ei hellittänyt hyökkäyksessään. Ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikainen tivasi, milloin hallituksessa otetaan vakavasti ihmisten huolet terveyspalveluista. Huovinen sai uuden syyn loukkaantua.

-Jos esitetään, etten ottaisi ihmisten huolia vakavasti, niin kuuntelussa on ollut vajausta, hän napautti takaisin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.