Mainos

Ministerien nettiuhkailut johtivat syytteisiin

Entiseen pääministeriin Matti Vanhaseen (kesk) sekä valtionvarainministeri Jyrki Kataiseen (kok) kohdistetut nettiuhkaukset ovat johtaneet rikossyytteisiin. Kyse on internetin keskustelupalstalla keväällä julkaistuista kirjoituksista, joissa uhattiin Vanhasta jaKataista sekä eduskunnan henkilökuntaa. Kyseessä on toinen kerta, kun korkeaan päättäjään kohdistettu nettiuhkaus etenee syyteharkintaan.

Oikeuteen joutuu noin 45-vuotias mies. Häntä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta ja julkisesta kehottamisesta rikokseen.

Laiton uhkaus on asianomistajarikos, eivätkä ministerit ole esittäneet asiassa vaatimuksia. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan tärkeä yleinen etu kuitenkin vaati syytteen nostamista.

- Nämä rikokset, joista on nyt syyte nostettu, koskevat laitonta uhkausta ja julkista kehottamista rikokseen. Me pidämme näitä erittäin vakavina uhkauksia, koska niillä saattaa olla oma vaikutuksensa siihen, millä tavalla nämä kirjoitukset mahdollisesti provosoivat kanssakirjoittajia, Kalske toteaa.

Vanhaseen ja Kataiseen kohdistunutta uhkausta käsitellään aikanaan Helsingin käräjäoikeudessa. Lisäksi toinen meneillään oleva uhkausjuttu, maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia (rkp) vastaan kohdistetut uhkaukset, käsitellään oikeudessa loppuvuodesta.

(MTV3)

Katso Päivi Taljan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.