Ministeri Kurvinen koronapassin käytön laajentamisesta: "Se on ihmisoikeusherkkää touhua"

2:31
Antti Kurvinen koronapassin laajentamisesta: On tärkeää, että ihmisten luottamus rajoituksiin säilyy, ei ammuta yli eikä ali

Pitäisikö koronapassin käyttöä laajentaa esimerkiksi edellytykseksi päästä työpaikalleen?

Koronapassin käytön laajentaminen saa tukea lähes kaikilta eduskuntapuolueilta, Iltalehti kertoi selvityksessään. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen noudattaisi passin käyttötarkoituksen laajentamisessa kuitenkin varovaisuutta.

IL:n kysely selvitti, pitäisikö koronapassi ottaa käyttöön myös sote-alan työpaikoilla potilasturvallisuuden takaamiseksi. Nykymuodossaan koronapassi on tarkoitettu vain vaihtoehdoksi koronarajoituksille ja se on voimassa vuoden loppuun. Kyselyssä hallituspuolueiden mukaan koronapassin jatkovalmistelussa pitää arvioida tarve sen käyttöalan laajentamiseksi.

Kurvinen jättää keskustan osalta koronapassin viralliset laajentamiskommentit puheenjohtaja Annika Saarikolle ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväälle. Omalta vastuualueeltaan hänellä oli kuitenkin sanottavaa.

– Kulttuuriministerin ominaisuudessa on tärkeää, että pystymme välttämään työsulut, ja pidämme teatterit, oopperat ja konsertit toiminnassa. Olen jutellut eturivien artistien ja urheiluseurojen kanssa. Koronapassin käyttöä rajoitusten vaihtoehtoina voitaisiin jatkaa hieman pidempääkin, Kurvinen kertoi MTV:n Uutisaamussa.

Mutta pitäisikö koronapassin käyttöä laajentaa esimerkiksi edellytykseksi päästä työpaikalleen? Kurvinen ei lämpene passin käytön laajentamiselle nykyisen tarpeen lisäksi.

– Muuten laajentamisessa olisi syytä olla varovainen, se on perusoikeus ja ihmisoikeusherkkää touhua. On hirveän tärkeää, että ihmisten luottamus koronarajoituksiin säilyy, ettei ammuta yli eikä ali.

– On tärkeää, että vältämme ravintolarajoituksia passin avulla. Se on käytännönläheinen tapa toimia.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja