Ministeri Kiuru lähetti tiukkasanaisen kirjeen AstraZenecan toimitusjohtajalle: "Tämän investoinnin täytyy tuottaa konkreettisia tuloksia"

5:10
Tiedot AstraZenecan koronarokotteen huonosta tehosta olivatkin ilmeisesti vääriä – kirjeenvaihtaja kertoo uudet tiedot Saksasta

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru vetoaa lääkeyritys AstraZenecaan, jotta se tehostaisi koronarokotetuotantoaan ja pysyisi jäsenmaille luvatuissa rokote-erien toimitusmäärissä, kertoo STM tiedotteessa.

Krista Kiuru on lähettänyt asiaa käsittelevän kirjeen AstraZenecan toimitusjohtajalle Pascal Soriotille 26. tammikuuta.

AstraZeneca ilmoitti tammikuun 22. päivä, ettei se pysty toimittamaan Euroopan unionille suunniteltua määrää koronarokotteita aiotussa aikataulussa.

– Tämä heikentäisi Suomen mahdollisuuksia toteuttaa rokotusstrategian mukaista rokotusohjelmaansa ja vaikeuttaisi rokotusten järjestämisen suunnittelua kunnissa, Kiuru painottaa tiedotteen mukaan.

Kiuru pyytää AstraZenecaa tekemään kaikkensa, jotta alkuperäisessä rokotetuotannossa ja aikataulussa pysytään.

"Suomi ei ole yksin"

Kiuru muistuttaa kirjeessään, että EU on rahoittanut lääkeyritystä koronarokotteen tuotannon ja jakelun varmistamiseksi.

– Haluan alleviivata, että tämän investoinnin täytyy tuottaa konkreettisia tuloksia, Kiuru toteaa kirjeessään.

Kiurun mukaan AstraZenecan on pidettävä lupauksistaan kiinni ja lunastettava EU:n ja jäsenmaiden siihen kohdistamat odotukset.

– Suomi ei ole yksin tässä äärimmäisen epäonnisessa tilanteessa, joka vaikuttaa koko Eurooppaan, Kiuru kirjoittaa kirjeessään.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja