Ministeri Haavisto kommentoi kohun aiheuttanutta paimenkirjettä MTV:lle: "En ole ollut viestistä enkä sen sisällöstä tietoinen"

Ulkoministeri sai perustuslakivaliokunnalta moitteet – Pekka Haavisto Uutisaamun haastattelussa 9:05
Katso video: Toimitko mielestäsi väärin, Pekka Haavisto?

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) mukaan hänellä ei ole ollut mitään tekemistä perustuslakivaliokunnan hallituspuolueiden jäsenille lähetetyn sähköpostiviestin kanssa liittyen valiokunnan Haavisto-mietinnön sisältöön.

MTV Uutiset kertoi aiemmin, että vihreiden perustuslakivaliokunnan jäsen oli lähettänyt hallituspuolueiden valiokuntaedustajille sähköpostia, jossa yritettiin taivutella hallituskumppaneita pehmeämmälle linjalle Haavistoa koskevassa ministerivastuuasiassa.

"En ole ollut viestistä enkä sen sisällöstä tietoinen"

Ulkoministeri Haavisto totesi MTV:n Uutisaamun haastattelussa, ettei hänellä ollut mitään tekemistä sähköpostin kanssa eikä hän ollut kehottanut ketään sellaista lähettämään.

– En tietenkään. En ole ollut tällä tavalla yhteydessä meidän perustuslakivaliokunnan jäseniin. En ole ollut viestistä enkä sen sisällöstä tietoinen. Minulla ei ole siihen mitään yhteyttä.

Haavisto totesi, että on tärkeää, ettei ministeri missään vaiheessa osallistu tai vaikuta perustuslakivaliokunnan jäsenten toimintaan, kun valiokunta käsittelee ministerivastuuasiaa.

Hän kertoi antaneensa kolme kertaa lausuntonsa perustuslakivaliokunnalle.

Perustuslakivaliokunta totesi eilen, että Haavisto toimi al-Hol-jupakassa lainvastaisesti, mutta toiminta ei ylitä syytekynnystä.

Lue myös:

    Uusimmat