Mainos

Milosevicin sosialistit jylläsivät Jugoslavian vaaleissa

Serbian presidentin Slobodan Milosevicin johtama vasemmistolainen liitto näytti tänään olevan matkalla vakuuttavaan voittoon Jugoslavian parlamenttivaaleissa.

Alustavien tulosten mukaan liitto oli saamassa kaksi kertaa niin paljon ääniä kuin opposition kaksi suurinta ryhmää yhteensä. Opposition edustajat tunnustivat yksityiskeskusteluissa vaalitappionsa.

Vasemmistopuolueiden liitto koostuu Milosevicin sosialistipuolueesta, hänen vaimonsa johtamasta Jugoslavian yhdistyneestä vasemmistosta ja Uusi demokratia-puolueesta. Liiton edustajat julistivat tänään itsevarmasti, että kyse on vain siitä, kuinka paljon liitto voittaa.

Vaalien äänestysprosentti jäi 61:een, mikä ilmeisesti auttoi vasemmistolaisen liiton voittoa. Sen äänestäjät ovat pääosin vanhan kaartin uskollista tukijoukkoa.

Nimettömänä esiintynyt opposition edustaja sanoi tänään olevansa varsin tyytyväinen, jos oppositio saa yhteensä 40 prosenttia äänistä. Opposition johto syytteli vaalitappiosta albanialaisperäistä väestönosaa, hallituksen valvomia tiedotusvälineitä ja alhaista äänestysprosenttia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.