Mainos

Milosevic jatkaa puoluejohdossa

Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic on valittu jatkamaan Serbian sosialistisen puolueen SPS:n puheenjohtajana. Suurin osa puoluevaltuutetuista äänesti Milosevicin jatkon puolesta. Milosevic palasi aiemmin lauantaina jyristen julkisuuteen, kun SPS piti suljettujen ovien takana puoluekokoustaan

.

Slobodan Milosevic

Milosevic tuomitsi kokouspuheessaan hänen syrjäytymiseensä lokakuun alussa johtaneet suurmielenosoitukset vallankaappaukseksi. -Jokainen tässä salissa tietää, minkälaista väkivaltaa ja laittomuutta lokakuun 5. päivän vallankaappauksesta on seurannut, Milosevic julisti puoluetovereilleen. Milosevicin mukaan hänen vastustajansa vääristävät maan lähihistoriaa sotilasliitto Naton Jugoslavian ilmaiskujen suhteen. -Tilanne on absurdi. Ne, jotka puolustivat maata ja olivat maassa sodan aikana, on julistettu vihollisiksi, hän valitti. Uutistoimisto Tanjugin mukaan Milosevic syytti länttä yrityksistä tuhota sosialistipuolue.

SPS:n yhdistäminen ennen 23. joulukuuta järjestettäviä vaaleja tulee olemaan työlästä. Useat huomattavat SPS:n jäsenet ovat jättäneet puolueen tai vaatineet Milosevicin eroa puolueen johdosta. Milosevicin mukaan puolueen jättäneet ovat "omaa hyötyä tavoittelevia pelkureita", joita kiinnosti puolueen asiat vain sen suuruuden aikoina.

Milosevic kaadettiin 5. lokakuuta

Milosevicia ei ole nähty julkisuudessa sen jälkeen, kun hän joutui luopumaan presidentin tehtävistä. Eilinen esiintyminen viittaa kuitenkin siihen, ettei Milosevicilla ole aikomustakaan jättää politiikkaa. Länsimaat ja kotimaiset vastustajat haluaisivat lukuisista sotarikoksista syytetyn Milosevicin oikeuden eteen. Jugoslavia kävi hänen valtakaudellaan neljä tappiollista sotaa.

Puoluekokousväki otti Milosevicin puheet vastaan seisaallaan taputtaen. Henkivartijoiden ympäröimä Milosevic ei antanut mitään lausuntoja toimittajille ja suurimmalla osalla tiedotusvälineistä ei ollut asiaa kokoussaliin.

USA tuomitsi Milosevicin valinnan

USA, lippu

Yhdysvallat arvosteli tuoreeltaan Milosevicin uudelleenvalintaa puolueen puheenjohtajaksi. Yhdysvaltain mukaan Milosevic pitäisi saada entisen Jugoslavian sotarikoksia käsittelevän kansainvälisen tuomioistuimen eteen vastaamaan sotarikossyytteisiin. -SPS:llä ei ole mitään käsitystä siitä, mitä Serbian kansa haluaa ja tarvitsee. Serbian kansa haluaa siirtyä eteenpäin ei taaksepäin, sanoi Yhdysvaltain hallituksen edustaja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.