Mainos

Milosevic ja albaanijohtaja Rugova yhteen

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ja Kosovon albaanijohtaja Ibrahim Rugova tapaavat perjantaina Belgradissa, ilmoitti Yhdysvaltain erityislähettiläs Richard Holbrooke tänään. Holbrooken mukaan ensi tapaamisen jälkeen osapuolten neuvottelijat tapaavat viikottain Kosovon pääkaupungissa Pristinassa.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton otti uutisen tyytyväisenä vastaan. Nyt on otettu ensimmäinen tärkeä askel hyvin vaarallisen kiistan ratkaisemiseksi, Clinton sanoi Berliinissä, jossa hän on parin päivän vierailulla. Clinton arveli, että kiista voisi muuten levitä helposti naapurimaihin ja järkyttää vakautta alueella. Silti vaaditaan vielä paljon työtä ennen kuin Kosovon asukkaat voivat elää ansaitsemassaan rauhassa ja turvassa ja nauttia ihmisoikeuksista, Clinton sanoi.

Holbrooke teki neljän päivän ajan töitä sukkuladiplomatian keinoin saadakseen osapuolet neuvottelupöytään. Presidentti Clinton määräsi amerikkalaiset sitä ennen ponnistelemaan kovemmin uuden Balkanin sodan ehkäisemiseksi.

Venäjä oli tyytyväinen Milosevicin ja Rugovan tapaamisaikeista. Ulkoministeriö julkaisi Moskovassa tiedotteen, jossa todettiin, että nyt on otettu tärkeä askel kohti kriisin rauhanomaista ratkaisua. Tiedotteen mukaan kiitos tästä kuuluu Venäjälle ja muille kansainvälisen yhteisön jäsenille.

Myös Albanian hallitus ilmaisi tyytyväisyytensä Kosovon albaanien ja Jugoslavian johdon neuvotteluaikeisiin. Hallitus sanoi uskovansa, että neuvottelut avaavat mahdollisuuden löytää ratkaisu Kosovon kriisiin.

Kymmenen albaania kuoli räjähdyksessä

Kymmenen albaania sai surmansa räjähdyksessä Kosovossa lähellä Albanian rajaa, kertoivat serbialaiset ja albanialaiset lähteet tänään. Räjähdys sattui Smolicassa eilen. Räjähdyksen syystä ei ollut varmaa tietoa. Serbien tiedotuskeskuksen mukaan kyseessä oli onnettomuus, joka johtui räjähteiden ammattitaidottomasta käsittelystä.

Kosovon ja Albanian raja-alueella puhkesi kymmenen päivää sitten kiivaita taisteluja serbipoliisin ja albaanien välillä. Satunnaisia yhteenottoja on sattunut alueella siitä lähtien.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.