Mainos

Miksi suomalaisseurat ovat vaikeuksissa CHL:ssä? Jukka Jalonen nostaa esiin selkeän syyn – "Se on meidän haasteemme"

22:06
Jukka Jalonen oli MTV Uutiset Liven vieraana puhumassa suomalaisen jääkiekon tilasta.

Suomalaisjoukkueiden menestys CHL:ssä on viime vuosina ollut jopa hieman alakuloista. Jukka Jalosella selkeä näkemys siitä, miksi SM-liigassakin vahvat suomalaisjoukkueet kokevat vaikeuksia kansainvälisillä kentillä.

Tällä kaudella Tappara selvitti ainoana suomalaisena joukkueena tiensä CHL:n pudotuspeleihin. Jos Tappara ei menesty tänä vuonna tarpeeksi hyvin, saattaa suomalaisseurojen määrä pudota ensi kaudeksi vain kolmeen joukkueeseen. Vain yksi jatkoon edennyt joukkue herättää kuitenkin suuria kysymyksiä myös Jukka Jaloselle, mutta aihetta paniikkiin ei kuitenkaan ole.

– On se pieni pettymys, jos näin voi sanoa. En halua sitä ylikorostaa, että tämä olisi katastrofi, siitä ei kuitenkaan ole kysymys, Jalonen toteaa MTV Uutiset Livessä.

Leijonien päävalmentajana toimiva Jalonen kiertää kauden aikana tarkkailemassa useiden seurojen ja suomalaispelaajien toimintaa. Jalosen mukaan päivittäinen tekeminen Suomessa on erinomaisella tasolla.

– Olemme Lehtisen Jeren kanssa kiertäneet nyt melkein kaikki liigaseurat, ja kyllä siellä erittäin laadukkaasti harjoitellaan, Jalonen sanoo.

Suomalaisjoukkueilla on Jalosen mielestä kuitenkin yksi suuri haaste, kun siirrytään kansainvälisille kentille CHL:ään. Nuorilla joukkueilla operoivat suomalaisjoukkueet kohtaavat kaukalossa keski-iältään reilusti vanhempia ja kokeneempia seuroja.

– Meidän haasteemme on se, että meidän joukkueet ovat Euroopan huippusarjoista keski-iältään nuorimmat. Meillä on paljon nuoria pelaajia joukkueissa. Kun vastassa on kovia huippumaita, joiden joukkueiden keski-ikä on viittä vuotta enemmän, ja siellä on kokeneita ammattilaisia. He maksavat näille pelaajille paljon enemmän kuin Suomessa maksetaan, Jalonen perustelee.

Jalosen mukaan Suomen joukkueiden pelaajamateriaali ei ole aivan yhtä leveä kuin esimerkiksi Ruotsin ja Sveitsin joukkueilla, vaikka kärkipelaajat kestävät vertailun jopa aivan Euroopan huippuseurojen kanssa.

– On selvää, että ei vain ihan se pelaajamateriaali kauttaaltaan sinne 20-25 pelaajaan Suomessa riitä liigajoukkueissa. Kärki on vähintään yhtä hyvä kuin missä tahansa muussa Euroopan sarjassa, jopa KHL:ssä, Jalonen summaa.

– Joka joukkueesta löytyy Suomesta yhdestä kolmeen hyvää kansainvälisen tason pelaajaa. Mutta meidän liigajoukkueissa se materiaali ei ole yhtä laaja ja leveä kuin meidän kovimmissa kilpailijoissa. Meillä on hyviä nuoria pelaajia, joille on lottovoitto, että pääsevät pelaamaan SM-liigassa, Jalonen jatkaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja