Olli Jokisella erikoinen rooli Jukurien CHL-arvonnassa – sitten katse kääntyi Sami Kapaseen: "Hikoilin"

Jukurit-luotsi Olli Jokinen listasi tavoitteensa CHL:ään – ”Päästään ottamaan mittaa isoista” 2:51
Jukurit-luotsi Olli Jokinen listasi tavoitteet CHL:ään – ”Päästään ottamaan mittaa isoista.”

Jääkiekon Mestarien liigan CHL:n arvontojen erikoisuutena yksi osallistuvan seuran valmentajista oli arpomassa joukkueita lohkoihin, Mikkelin Jukurien Olli Jokinen. Jokinen kertoi hikoilleensa, kun vuoroon tuli Sami Kapanen.

Joukkueita arvottiin eri CHL-lohkoihin Tampereen Nokia Arenalla neljästä korista. C Moren asiantuntijoinakin toimivien Olli Jokisen ja Sami Kapasen lisäksi joukkueita olivat arpomassa CHL:n puheenjohtaja Peter Zahner ja toimitusjohtaja Martin Baumann.

Joukkueita lohkoihin ei ole urheilussa tavallisesti arpomassa yksi osallistuvan seuran valmentajista, mutta nyt Jukurien päävalmentaja Jokinen oli valittu tehtävään. Hän arpoi joukkueet korista toisena, Kapanen kolmantena.

– Tuumin sitä lähinnä, että kun kaksi ensimmäistä palloa oli otettu, tiesin, että Sami Kapasella on kolmansien joukkueiden arpominen lohkoon. Hikoilin, mihin me menemme niin sanotusti, Jokinen heitti MTV Urheilulle.

"Meillä on vahva usko"

Ensimmäistä kertaa CHL:ään päässyt Jukurit napsahti A-lohkoon, jossa vastustajina ovat ruotsalainen Luulaja, tshekkiläinen Sparta Praha ja tanskalainen Aalborg Pirates. Sparta Prahan omakätisesti A-lohkoon arponeen Jokisen sanoin edessä on Jukureilla hieno haaste peleillä huippuseuroja vastaan.

– Tämä on mahtava tilaisuus pelaajille. Kaikki pelaajat ainakin meidän joukkueessamme haluavat pelata jossain vaiheessa uraa ulkomailla. Tämä on heille hieno ikkuna näyttää osaamista.

Jokinen arvioi, että SM-liigan runkosarjassa kakkoseksi yltäneellä mutta puolivälierissä KooKoota vastaan pudonneella Jukureilla on CHL:ssä samanlainen asetelma kuin hänen ensimmäisellä SM-liigakaudellaan seuran peräsimessä.

– Ei meihin varmasti hirveästi tuossa uskota, mutta kyllä meillä on vahva usko omaan tekemiseemme.

Jokinen alleviivasi, että kaikki CHL:ssä mukana olevat joukkueet ovat paikkansa siellä ansainneet.

– Nyt päästään mittaamaan tasoa Ruotsin kärkijoukkueen kanssa, joka oli (SHL:n) finaaleissa ja pelasi hyvin runkosarjassa. Samoin lohkossa on Tshekin kärkijoukkue, joka oli hyvä runkosarjassa ja hyvä playoffeissa (lopulta Tshekin liigan kakkonen). Tanskalaisesta jengistä Aalborgista ei ole hirveästi vielä itselläni tietoa, mutta se on varmasti myös kova haaste.

"Kristallinselvää"

Jukurit ei ole resursseiltaan suuri seura SM-liigassakaan, vaikka Jokisen avauskausi toikin seuralle historian parasta menestystä. Nyt Jukurit pääsee pelaamaan vielä ”pari pykälää kovempia” pelejä.

– Viimeisten kahdeksan vuoden aikana kun CHL:ää on pelattu, Ruotsista on tullut kuusi mestaria. SHL on yksi Euroopan kovimmista sarjoista. Tshekin sarja myös tosi kova, ja Sparta Praha on perinteikäs seura, joka pelaa hienossa hallissa. Mikäs siinä lähteä testaamaan, mihin meillä riittää.

Jukureissa ei olla vielä lyöty tarkkoja CHL-tavoitteita pöytään.

– Tavoitteet isketään elokuussa, kun ruvetaan treenaamaan yhdessä oikein kunnolla. Mutta eiköhän kaikille ole kristallinselvää, että jos lähdet tähän turnaukseen, et halua lähteä osallistumaan. Eiköhän ensimmäinen tavoite kaikilla joukkueilla ole päästä alkulohkosta jatkoon, mikä tarkoittaa, että sinun pitää olla kahden joukossa.

Lue myös:

    Uusimmat