Leijonien Karjala-turnauksen joukkueessa yksi silmiinpistävä piirre – "Kaikilla tavoite pelata vielä NHL:ssä"

Leijonien päävalmentajaksi palaava Jukka Jalonen ja Suomen A-maajoukkueen johtoryhmä ovat julkaisseet joukkueen ensi viikolla Helsingissä pelattavaan Karjala-turnaukseen. Mukana on paljon nimiä niin KHL:stä kuin Liigasta. Joukkueesta paistaa esille myös yksi silmiinpistävä piirre.

Maanantaina nimetyssä kokoonpanossa on mukana nuoria, täksi kaudeksi Pohjois-Amerikasta Eurooppaan palanneita pelaajia.

Esimerkkejä näistä ovat Ville Pokka, Petteri Lindbohm, Miro Aaltonen ja Iiro Pakarinen. Jokainen heistä pelasi vielä viime kaudella Pohjois-Amerikassa, osa NHL:n puolella.

Trendi on muuttunut, sillä aiemmin suomalaispelaajat ovat tulleet takaisin Eurooppaan 30 vuoden ikäisinä ja sen jälkeen.

Nyt esimerkiksi Pokka, 24 vuotta. Lindbohmilla ja Aaltosella ikää on 25 vuotta.

– Heillä tie on tyssännyt ainakin väliaikaisesti NHL:ssä. Sen myötä he ovat tulleet hakemaan vauhtia täältä Euroopasta. Hakevat isoa roolia, lisää peliaikaa, lisää vastuuta ja noiden kautta kehittymistä pelaajana. Uskon, että näillä kaikilla, kohtuullisen nuorilla pelaajilla, on vielä tavoitteena pelata jossain vaiheessa NHL:ssä, Jalonen sanoo MTV Sportille.

Jalonen ja Leijonien johtoryhmä nimesivät Karjala-turnaukseen peräti 27 pelaajan listan.

– Halusimme antaa isolle ryhmälle mahdollisuuden näyttää kykynsä kansainvälisissä peleissä ja haluamme kuormittaa heitä viisaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa pelaa kaksi peliä kolmesta ja osa sitten kaikki kolme, päävalmentaja Jalonen valoitti.

Pelaajalistalta löytyy muutamia yllätysnimiä. Muun muassa Ilveksen Arttu Ruotsalainen ja HPK:n Teemu Turunen pääsevät ponnistamaan pinnalle esiripun takaa.

– Liigasta on 11 pelaajaa ja lisää on tulossa kauden aikana. Tuo kertoo vain siitä, että Liigassa tehdään hyvää työtä ja Liiga on hyvätasoinen sarja. KHL:stä voi sanoa sen, että se on pelaajamateriaaliltaan parempi. Siellä on parempia yksilöitä, mutta jos miettii kaikkia muita eurooppalaisia sarjoja, niin Liigan kärkijoukkueet haastavat kyllä ihan minkä tahansa muun liigan joukkueet, Jalonen näkee ja julistaa perään:

– Väitän, että Liigassa on eniten hyviä nuoria pelaajia.

Jalosen mukaan Leijoniin valittiin pelaajia, jotka ovat onnistuneet avainrooleissa omissa seurajoukkueissaan alkusyksyn aikana.

Mutta millainen Leijonien joukkue Karjala-turnauksessa nähdään?

– Haluamme olla suomalaiseen tapaan taisteleva, aloitteellinen ja rohkea joukkue. Yritämme saada tunnetason esille. Haluamme, että lehtereille välittyy se, että jätkät ovat sydämellä mukana ja pelaavat toinen toisilleen. Se on lähtökohta, Leijonien päävalmentaja Jalonen niputtaa.

Lue myös:

    Uusimmat