Miksi miehet eivät keskustele, vaan tekevät eropäätöksen ja vain ilmoittavat naiselle, että nyt erotaan? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi miehet miettivät mielessään eropäätöksen valmiiksi ja sitten vain ilmoittavat naiselle, että nyt muuten tulee ero? Missään vaiheessa mies ei keskustele naisen kanssa siitä, voisiko asioille tehdä jotain. Tällainen mielikuva minulla on.

Miksi toimitte näin? Eikö mieleenne ole tullut, että asiat voisi ehkä korjata, jos ne jakaisi kumppanin kanssa?" kysyy nimimerkitön.

Näin miesraati vastasi

"Noin toimivat usein kummatkin sukupuolet, eivät pelkästään miehet."
– 26, ei suhdestatusta

"Miehet ja etenkin suomalaismiehet suunnittelevat asiat ja toimivat suunnitelman perusteella. Suunnitteluun ei kuulu turha puhuminen eli diskuteraaminen. Tässä on selvä ero suhteessa Ruotsiin, saati eteläeurooppalaiseen kulttuuriin. Mies on omalta osaltaan koettanut saada suhdetta toimimaan, todennut sen mahdottomaksi ja siirtyy suunnitelmaan B, eli eroon. Turha keskustella, koska asiaa ei siitä enää muuksi muutu. Mutkatonta, kylmää ja naisten mielestä täysin luonnotonta, mutta näin se vain menee."
– Herra 47, naimisissa

"Kysymyksessähän on juuri kuvailtu se, miten naiset hoitavat asian. Epämääräinen vihjailu ei välttämättä mene miehillä perille, jolloin tilanne tulee täysin puskista. Tuttavapiirissäni suurin osa eroista on tullut miehelle aidosti yllätyksenä. Mies on kuvitellut, että ihan hyvin tässä menee, kun taas nainen on voinut suhteessa jo pitkään huonosti."
– 41, naimisissa

"Miehillä voi testosteroneissaan kiehua yli, ja jääräpäät eivät pysty hätiköityä päätöstään pyörtämään."
– 30, sinkku

"Eropäätös ei ole neuvottelukysymys, se pitää tehdä aina omista lähtökohdista, ilman toisen painostamisyrityksiä. Minä tein vuosia sen virheen, että lähdin neuvottelemaan erosta, ja jäin aina suhteeseen keskustelujen päätteeksi. Oikeastihan kannettu vesi ei pysy kaivossa."
– 51, eronnut

"Ei kyllä tulisi edes mieleen tehdä tuollaista 'oon tässä miettinyt' -ratkaisua! On aina sen mittaluokan asia, että totta kai siitä pitää keskustella yhdessä. Sitä paitsi ihmissuhteet tuppaavat säilymään ainakin kohtuullisina, kun ollaan mahdollisimman avoimia."
– 54, naimisissa

"Usein sitä asiaa on veivannut päänsä sisällä kaikista mahdollisista kulmista (paitsi tietenkin tärkeimmästä, eli kumppanin), ja ajanut itsensä solmuun, joka on pakko lopettaa kerrasta. Yleensä se keskustelukin lopulta osoittautuu turhaksi, ei silläkään loputtomiin lisäaikaa voi hankkia, ja kun on keskusteltu ja silti homma ei toimi, niin sitten se kynnys kasvaa käsitellä asiaa enää. Ikään kuin niillä keskusteluilla on lähinnä ostanut lisäaikaa vain kumppanille, mutta 'deep down' sitä tietää, että ei tästä mitään tule."
– 31, sinkku

"Varmasti kaikki miehet eivät toimi noin. Uskoisin, että asiaan vaikuttaa naisten tapa ajatella tunteellisemmin. Suhteen realiteeteista voi olla tällöin vaikea puhua. Miehen aloittaessa lauseen: 'Ehkä meidän pitäisi puhua meistä...', nainen tulkitsee sen miehen haluksi erota, ja se hankaloittaa suhteen kehittämistä edelleen."
– 33, sinkku 

Alla näet ensi viikon kysymyksen – mies, miten sinä vastaisit siihen? Jos haluat ottaa osaa, kirjoita vastauksesi alle. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan ensi viikon juttuun!

"Miksi mies on usein naisen alapäätä kohtaan niin kovakourainen?

Vaikka asiasta sanoo, niin mies ei muista sitä kuin ehkä kolme sekuntia, ja sitten yrittää taas kaivaa klitoriksen irti, pureskelee sisemmät häpyhuulet palasiksi ja r*nkkaa emätintä kuin se olisi joku kiinni juuttunut asia, joka pitäisi saada irti.

Ja sitten miehet vielä ihmettelevät, että miksi nainen 'pihtaa'. Suurin syy tähän on se, että mies on huono sängyssä. Ei auta, vaikka naista kuinka himottaisi; ne himot haihtuvat saman tien, kun edes ajattelee kovakouraista seksiä. Mies valittaa, että nainen ei halua seksiä. Väärin. Nainen kyllä haluaa seksiä, mutta ei sinun kanssasi.

Klitoris ei ole mikään kiinni juuttunut etiketti, joka pitää raapia irti mahdollisimman paljon väkivaltaa käyttäen. Ja tuskinpa yhdelläkään naisella klitoris sijaitsee virtsaputken suulla, joten virtsaputken suun hankaaminen (kovakouraisesti) ei ole kovin kiihottavaa. Liika pornon katsominenko tuota aiheuttaa, vai mikä?" kyselee nimimerkki Ihmettelevä.

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Mitä itse haluaisit kysyä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja