Onko oikein erota ja tuhota yhteinen elämä, jos seksi ei suju? Naiset vastaavat

3:08

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

Yllä olevalla videolla pohditaan, miten toimia, jos seksi ei toimi suhteessa.

"Mites, kun parilla on yhteisiä kouluikäisiä lapsia, pari sataa tonnia yhteistä asuntolainaa ja pitäisi lapsille ja ympäristölle antaa ehjä ja rakentavan perheen kuva. Iso kokonaisuus siis! Pitääkö silloinkin heti erota ja tuhota kaikki, jos joku hetkellinen genitaalialueiden hinkkaaminen (eli seksi) tai läheisyys ei suju?" kysyy nimimerkki Ilari.

Näin naisraati vastasi

"Pitää. Ei ne lapset tai laina ole mikään mittari, joiden vuoksi pitää ylläpitää suhdetta, jos suhde ei kerran toimi. Ja eihän se toimi, jos seksi ja läheisyys ei toimi."
– 32, sinkku

"Miksi seksi ei suju? Siihen löytyy varmasti molemmilla mielipide ja myös ajatus, mitä asialle voisi tehdä. Mielestäni parisuhteeseen kuuluu seksi ja ainakin läheisyyttä pitää olla. Jos läheisyys loppuu, niin parisuhde on aika pahassa liemessä ja siitä ei nousta, elleivät molemmat tee töitä asian eteen. Kylmä parisuhde on myös lapsille hyvin huono kasvualusta, ja yhteinen asuntolaina ei ole syy jäädä yhteen, jos parempaa ei ole edes ajatuksissa."
– 43, naimisissa

"Tämä kysymys haisee pettymykseltä ja kivulta. Nainen taisi läheä, koska 'hinkkaaminen' ei sujunut? Kerron salaisuuden: kukaan ei lähde ihanasta suhteesta pelkätään siksi, että hinkutus ei suju. Nainen, tai kuka tahansa muukin ihminen, lähtee suhteesta, jos häntä ei arvosteta tai kuunnella, hän ei tunne olevansa tärkeä tai saavansa niitä asioita, joita elämältä (joita muuten on käytettävissämme vain tämä yksi, ja sekin niin kovin lyhyt) haluaa. Kuulostaa siltä, että tässä suhteessa miehelle tärkeintä oli pitää yllä kulissia, ja naiselle tärkeintä oli, no, elää.

Jos sinä, Ilari, haluat olla kädenlämpöisessä, seksittömässä suhteessa asuntolainan vuoksi ja opettaa lapsesikin tyytymään ja esittämään onnellista muiden silmissä, niin onnea siihen. Mutta turha surra, jos nainen ei tyydy samaan. Elämässä on niin paljon muutakin kuin parinsadan tonnin laina ja se, mitä muut ajattelevat."
– 32, parisuhteessa

Alla näet ensi viikon kysymyksen – miten sinä vastaisit siihen? Jos haluat osallistua, vastaa alla olevalla lomakkeella. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan juttuun:

"Mitä naiset ovat mieltä 'kiusaamisestani' sängyssä? Ensin jokin minuutti toimintaa, ja sitten kerron, että antaa himon yltyä. Se on kuulemma raivostuttavaa!" kysyy nimimerkki Hämmentynyt Oulusta!.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja