Jättäisitkö miehen, jos hän ei halua lapsia? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Onko se mielestäsi syy jättää mies, jos hän ei halua lasta? Minulla oli tällaisia suhteita pari, jossa kiristettiin isäksi, en halunnut. Mietin, että miten siinä toimia", kysyy nimimerkki hämmentynyt nuori.

Näin naisraati vastasi

"On se syy jättää, jos tietää itse haluavansa lapsia. Silloin on parempi etsiä puoliso, jolla on samat haaveet. Joku saattaa jäädä tilanteeseen ja ajatella, että ehkä toinen muuttaa vielä mieltään tai että ehkä itse pystyy sopeutumaan asiaan – silloin on vaarana katkeroitua ja kärsiä entistä suuremmista sydänsuruista pitkän suhteen jälkeen. Parempi myöntää tilanne rehellisesti, vaikka se kipeää tekeekin. Lapsen saaminen on niin iso asia, että siinä ei pidä joutua tekemään kompromisseja kumpaankaan suuntaan, halusi lapsia tai ei."
– 30, naimisissa

"Siinä tapauksessa kyllä, jos toinen osapuoli haluaa lapsen ja toinen ei. Itse en halua lapsia, joten minulle on tärkeää, että seurustelukumppaninikaan ei halua lapsia."
– 32, parisuhteessa

"Sehän riippuu ihan naisesta. Jotkut haluavat suhteelta enemmän. Itse en lapsia halua, joten en jättäisi ketään sen takia. Jokaisella on oikeus valita, haluaako lapsia vai ei. Eli se voi olla hyvä syy jättää, jos haluaa perustaa perheen. Kannattaa etsiä kumppani, jolla on samanlainen ajatusmaailma."
​​​​​​​– 27, sinkku

"Jos toinen ehdottomasti haluaa lapsia ja toinen ei, niin mielestäni ero on järkevä ratkaisu. Kun tulevaisuudensuunnitelmat eivät kohtaa, varsinkin, kun on kyse näinkin isosta asiasta, on mielestäni turha pitkittää suhdetta. Asia varmasti aiheuttaisi vääntöä myöhemmin, ja toinen joutuisi tekemään kompromissin parisuhteen vuoksi. Itse olen miehelleni sanonut jo suhteen alkuvuosina, että jos hän ei halua lapsia tulevaisuudessa, niin suhdettamme on turha jatkaa. En haluaisi viettää elämääni vapaaehtoisesti lapsettomana."
​​​​​​​– 25, parisuhteessa

"Ei missään tapauksessa saa kiristää, ja tuskin nuorella pojalla ei-vastaus on ehdoton. Meillä nuoruudessa mies ei halunnut lasta, mutta muutaman vuoden seurustelun jälkeen alkoi jo vähän lämmetä ajatukselle. Sitten, kun (hän) halusi lasta, niin meillä meni kahdeksan vuotta lapsen saamiseen monien mutkien kautta. Se oli sen verran stressaavaa, että toista hän ei halunnut ja siihen minä olen taipunut, koska sain tämän yhden edes. Mutta mikäli toinen ehdottomasti ei halua lasta, niin silloin laittaisin kyllä vaihtoon, koska vanhemmiten molemmat kyllä kärsii ja katkeroituu."
– 48, avoliitossa

"On oikein hyvä syy. Jos tällaisesta perustavanlaatuisesta elämänvalinnasta ollaan eri mieltä, niin on paras erota mahdollisimman nopeasti. Monet lykkäävät lasten hankintaa erilaisin perustein, ja joskus asiasta ei parisuhteessa ole edes keskusteltu suhteen alussa. Tulee sitten ikävänä yllätyksenä, kun kumppani ei haluakaan lapsia, ja biologinen ikä alkaa painaa naisella päälle. Joutuu kiireessä etsimään uutta parisuhdetta tai luopumaan haaveistaan. Ihmettelen, jos mies ei itse tajua, että on parempi erota heti, jos on omasta valinnastaan varma. Nainen ei ole mikään viihdyke, vaan ajatteleva olento, jolla saattaa olla unelma lapsiperhe-elämästä. Sitä tulisi kunnioittaa eikä vaatia häneltä parisuhdetta jolla ei ole tulevaisuutta."
​​​​​​​– 36, avioliitossa, kolmen lapsen äiti 


***

2:55
​​​​​​​


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja