Mainos

Miksi handsfreen käyttö ei kiinnosta?

Vain harvat käyttävät handsfree-laitetta puhuessaan kännykkään autossa, käy ilmi MTV:n uutisten nettikyselystä.

Lähes 80 prosenttia vastaajista ilmoittaa, ettei käytä handsfreetä autoillessaan. Kysely vahvistaa viime viikolla uutisoidun Liikenneturvan tutkimuksen tuloksen, jonka mukaan vain neljännes autoilijoista käyttää handsfree-laitetta.

Joidenkin MTV:n kyselyyn vastaajien mukaan matkapuhelimen käytön kuljettajalta kieltävä laki ei ole johdonmukainen.

- Heti kun tupakointi, karkin ym. syönti ja limsan juonti kielletään ajaessa, alan käyttää handsfreetä. Ovat yhtä vaarallisia kuin kännykkään puhuminen. Huomio on muualla kuin ajamisessa, perustelee eräs vastaaja.

Osa vastaajista kokee handsfreen käytön niin hankalaksi, ettei siitä ole hyötyä. Moni kuitenkin pysähtyy vastatakseen puheluun.

- Minä en vastaa puhelimeen ajaessani autolla, siksi en tarvitse handfree-laitetta. Minusta se on yhtä hankalaa, kuin yrittäisi vastata ilman handsfreetä. Oma huomioni autolla ajoon herpaantuu ja en siten ole keskittynyt sen enempää ajamiseen kuin puheluunkaan, eräs vastaaja kirjoittaa

- En kaupunkiajossa. Pienillä nopeuksilla muutama lyhyt puhelu päivässä ei innosta langallisten handsfreen käyttöön, jotka muuten voivat piuhojen sotkeentumisen takia olla vielä vaarallisempia kuin ilman, perustelee puolestaan toinen vastaaja.

Lähes 20 prosenttia vastaajista kuitenkin ilmoittaa käyttävänsä handsfreetä aina ajaessaan.

- Johan sen lakikin määrää, että tulee käyttää ajaessa HF-laitetta. Eniten ärsyttää, kun näkee ammattiautoilijoiden kuten bussi-, linja-auto- ja taxikuskien ajelevan toinen käsi korvalla. Luulis jumaliste nyt noiden investoivan asiallisiin laitteisiin, kun ovat muka niin ammattilaisia. Itse laittasin ammattiautoilijoille kovennetut rangastukset myös työnantajalle, jotta hommaisivat työntekijöilleen kunnon varusteet - onhan tuo jo työturvallisuuskysymys, jyrähtää eräs handsfreen käyttäjä.

Kyselyyn oli tänään ennen puoltapäivää vastattu yli 2 700 kertaa.

Poliisi kirjoitti viime vuonna matkapuhelimeen ajon aikana puhuneille 6 400 rikesakkoa. Määrä oli kasvanut edellisvuodesta lähes neljänneksen.

(MTV3)

Lue lisää aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.