Mikko Rantasen vammasta yksi erityinen päänvaiva Avalanche-luotsille – "En ole vielä tehnyt tuota päätöstä"

Mikko Rantasen loukkaantuminen toi Colorado Avalanchen valmennukselle pulman: kuka ottaa suomalaispyssyn paikan joukkueen syömähampaassa, pelätyssä ykkösketjussa?

Rantanen väänsi jalkansa St. Louis -ottelussa Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä. Seurajohdon mukaan Rantasen tilannetta seurataan viikko kerrallaan, joten pistelinko on jonkin aikaa sivussa. 

Vaikka Rantanen on NHL:n ykköskorin pelaaja, Avalanche osoitti jo viime kauden lopulla, että se voi tehdä tulosta myös ilman suomalaistähteään. Joukkue rynnisti komean kirinsä avulla pudotuspeleihin Rantasen ollessa loukkaantuneena. 

Päävalmentaja Jared Bednarin mukaan kyse onkin enemmän siitä, että kuka korvaa Rantasen kuin että miten hänet korvataan. 

– En ole vielä tehnyt tuota päätöstä. Puntaroimme muutaman eri kaverin välillä. Paikalla saatetaan nähdä liikehdintää, kun selvitämme kenestä pidämme eniten, Bednar kommentoi Denver Postin mukaan.

– En usko, että hän on sivussa 4-6 viikkoa. Toivomme, että hän on mukana paljon tuota nopeammin, Bednar lisäsi vammasta. 

Rantanen on muodostanut jo jonkin aikaa yhden NHL:n pelätyimmistä ketjuista Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin kanssa. MacKinnon ei halua surkutella liikaa Rantasen perään ja nostaa esiin viime kevään onnistumiset, mutta tunnustaa kuitenkin tosiasiat. 

– Kun menettää yhden liigan parhaista pelaajista, se sattuu. Toivottavasti pystymme selviämään myrskystä siihen asti, kun hän palaa. 

– Mikko on luonnonoikku. Olen varma, että hän palaa nopeammin kuin uskommekaan. Nyt muiden pitää nostaa tasoaan, minä mukaan lukien, MacKinnon summaa.   

MacKinnon ja Rantanen ovat molemmat tehneet 5+7=12 pistettä yhdeksässä ottelussa. He johtavat Avalanchen sisäistä pörssiä. 

Colorado kohtaa seuraavaksi Vegasin vieraskaukalossa Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä.

Lue myös:

    Uusimmat