Kaapo Kakolta äärimmäisen rehtiä puhetta: "Pelaan huonoa jääkiekkoa"

Kaako Kakolla on ollut vaisu alku NHL:ssä – arki iski vasten jääkiekkoilijatähden kasvoja 7:21
Videolla MTV Uutiset Liven keskustelua Kaapo Kakosta.

Suomalaistulokas Kaapo Kakko on summannut tuntemuksiaan omasta ja New York Rangersin alkukaudesta jääkiekon NHL:ssä

Rangersin ja Kakon sesonki on alkanut alavireisesti. Joukkue on viiden ottelun tappioputkessa, ja vaikka Kakko on 18-vuotias tulokashyökkääjä, moni odotti liigan kakkosvaraukselta parempaa starttia kuin 1+1 pistettä seitsemässä ottelussa. 

Ja yksi heistä on Kakko itse. 

Nuorukainen totesi East Side Median suomalaistoimittajalle muutama päivä sitten, ettei jääkiekko ole kovin kivaa tällä hetkellä. Kakko selvensi kommenttejaan keskiviikkona Rangersin harjoituksissa, jossa hän viiletti ykkösketjussa Chris Kreiderin ja Mika Zibanejadin kanssa.  

– Emme pelaa hyvin tällä hetkellä, enkä myöskään minä itse. Minun pitää parantaa kaikessa. Pelaan huonoa jääkiekkoa, Kakko totesi USA Todayn mukaan

Päävalmentaja David Quinn korostaa kärsivällisyyttä Kakon kohdalla. Myös pelaajalta itseltään. 

– Hän asettaa itselleen paljon paineita. Hän haluaa olla loistava heti. Ajatellaan hetki hänen tilannettaan: hän on 18-vuotias pelaaja New York Rangersissa ja hän on vastuullisessa roolissa. Sitä tapahtuu harvoin, että 18-vuotias ottaa liigan hallintaansa, Quinn alleviivasi. 

Edellisessä Arizona-ottelussa Kakon peliaika jäi alle kymmeneen minuuttiin, kun Quinn penkitti tätä päätöserässä. Valmentajan mukaan päätös liittyi normaaliin pelin virtaukseen, eikä siinä ollut mitään dramaattista.   

– Hän juttelee valmennuksen kanssa päivittäin. Uskon, että hän luottaa valmennukseemme ja siihen, että hän voi tulla keskustelemaan. Olen varma, että hän tietää kuinka hyvää pelaajaa odotamme hänestä, Quinn selvitti. 

Buffalo-kotiottelussa Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä vastuuta on todennäköisesti luvassa enemmän. 

– Mikan kanssa pelaaminen antaa hänelle mahdollisuuden saada enemmän peliaikaa, Rangers-luotsi summaa viitaten Kakon komennukseen ykkösketjussa.

Lue myös:

    Uusimmat