Mikko Rantasen tilanteesta synkän yksinkertainen lausunto – suomalaistähden valtava epäonni jatkuu

Coloradon Mikko Rantasen rikkonainen NHL-kausi jatkuu pitkällä sairauslomalla. Rantanen paiskautui olkapää edellä laitaan yön ottelussa Tampa Bayta vastaan.

Maalia kohti yrittänyt Rantanen loukkaantui, kun Tampan Erik Cernak heittäytyi hänen jalkoihinsa ja suomalainen iskeytyi voimalla laitaan.

– Ylävartalovamma, hän on sivussa viikkoja, kuului päävalmentaja Jared Bednarin yksinkertainen tiivistys suomalaisen tilanteesta.

Viime kaudella pudotuspelien toiselle kierrokselle päässeeltä Coloradolta on odotettu tällä kaudella vielä enemmän, mutta loukkaantumiset ovat nakertaneet. Tällä hetkellä Avalanche on keskisessä divisioonassa kolmantena ja pudotuspelipaikka on tukevasti omissa käsissä.

Rantanen oli aiemmin viikkoja – ja 16 peliä – poissa nilkkavamman takia, jalka vääntyi harmittoman näköisessä tilanteessa. Hän on pelannut joukkueen 58 ottelusta vain 42:ssa. Tällä hetkellä suomalaisen lisäksi loukkaantuneina ovat hyökkääjät Colin Wilson, Nazem Kadri ja Matt Calvert sekä maalivahti Philipp Grubauer.

– Joka joukkueella on loukkaantumisia, muiden (pelaajien) pitää vain nousta esiin. Meidän täytyy vain löytää keinot kaivaa voittoja, se on koko ajan vaikeampaa ja vaikeampaa, mutta toivottavasti saamme kaverit mahdollisimman nopeasti takaisin. Nyt muut saavat mahdollisuuksia, Bednar pyöritteli.

Kutsuja farmista ylös on ainakin tulossa, ja NHL:n siirtoraja umpeutuu Suomen aikaa maanantaina kello 22. Uusia hankintojakin voi siis vielä tehdä, mikäli GM Joe Sakic  näkee ne tarpeelliseksi.

Colorado oli yön ottelussa 1-3-tappiolla, mutta väänsi tasoihin. Lopulta Nikita Kutsherov ratkaisi Tampa Baylle 11:nnen perättäisen voiton, loppuluvut jatkoajalla 4-3.

Pelissä oli jo pudotuspelien tuntua, Coloradon tähdet kuten Nathan MacKinnon saivat tuta vastustajalta kovia otteita.

– He taklaavat taitavia pelaajiamme, juuri heitä pitääkin taklata. Tämä on fyysinen peli, tämä on jääkiekkoa, tämä on NHL:ää. Peli on fyysistä ja se vain kasvaa, kun pudotuspelit alkavat. Minusta me taistelimme tänään fyysisesti ja olimme kovia, etenkin ratkaisuhetkillä kolmannessa erässä, Bednar kiitteli omiaan.

Lue myös:

    Uusimmat