Mikko Rantanen tietoinen ketjukaverin ja valmentajan yhteenotosta: ”Luulen että kaikki on hyvin”

Mikko Rantanen Coloradon heikosta ajanjaksosta:"Kurssi täytyy kääntää nopeasti" 3:35
Videolla Mikko Rantanen kommentoi MTV Urheilulle Coloradon tilannetta ennen Toronto-peliä.

Pahasta tappiokierteestä viimein voittokantaan Torontossa palannut NHL-seura Colorado Avalanche on tehnyt paljon töitä tiukkojen otteluiden kääntämiseksi eikä ristiriidoiltakaan ole vältytty.

Colorado kukisti maanantain kierroksella Toronto Maple Leafsin 6-3 vieraskiertueensa viimeistä edellisessä ottelussa. Joukkueen sankariksi nousi hattutempun tehnyt Carl Söderberg, mutta myös ykkösketjun Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog osuivat kovan yrityksen jälkeen.

Tappiokierteen keskellä Avalanchen ympärillä alkoi kohu, kun edellä mainitun kaksikon kanssa NHL:n superketjun muodostanut Nathan MacKinnon kävi vaihtopenkillä kovasanaisen väittelyn joukkueen päävalmentajan Jared Bednarin kanssa.

Rantanen oli tietoinen, mitä penkillä oli sanottu, mutta suomalaistähden mukaan asia oli rauhoittunut jo ennen Toronto-voittoa.

– Ei voi sanoa, että olisimme tyytyväisiä. Tietysti turhautuneisuutta on, kun häviät niin paljon – 14 peliä viimeisestä 20:sta, tai jotain semmoista – niin totta kai se vaikuttaa siihen, että on turhautuneisuutta.

– Mutta ei minulle ole siihen mitään (sanottavaa), että miksi he ottivat yhteen, mutta kyllä minä luulen, että kaikki ihan hyvin tällä hetkellä, Rantanen kommentoi ennen ottelua MTV Urheilulle.

Coloradossa uskottiin homman jo hoituneen

Joulusta alkanut ajanjakso on kuitenkin vaatinut veronsa. Rantanen muistuttaa, että Colorado on yhä hyvin mukana taistelussa läntisen konferenssin playoffs-paikoista.

– Onhan se tietysti, kun häviää niin paljon, niin se on aina paljon rankempaa. Vaikka joku peli menisikin hyvin, mutta silti hävitään, se tekee siitä aina paljon rankempaa. Voittaminen on kuitenkin se, minkä takia tätä pelataan, niin siinä mielessä on ollut aika rankkaa, Rantanen myönsi.

Ketjukaveri Landeskog näki Coloradon irrottaneen otteensa ohjaustangosta, kun kaikki näytti menevän putkeen kauden alkupuoliskolla.

– Alussa tuntui, ettei yritystä oikein ollut. Vähän kuin olisimme ajatelleet, että olemme jo hoitaneet homman. Kun olimme playoff-paikalla jouluna, yrityksemme loppui yhtäkkiä. Se on nyt ollut paljon parempi viimeiset 5-6 peliä, ruotsalaishyökkääjä kertoi MTV Urheilulle niin ikään ennen Toronto-peliä.

– Kuulin Mikon puhuvan äsken, että olemme yhä pudotuspelipaikoilla. Meidän täytyy nyt vain havaita, että nyt pitää painaa täysillä, hän lisäsi.

Colorado Avalanchen superketju saa päävalmentaja Jared Bednarilta kehuja 3:15
Videolla päävalmentaja Jared Bednarin haastattelu ennen Toronto-ottelua

Ykkösketju ehkä NHL:n paras

Päävalmentaja Jared Bednar on toisinaan sekoittanut ketjua saadakseen hiukan lepoa tähtipelaajilleen ja myös virkistääkseen joukkueen peliä. Silti paluu MacKinnonin, Rantasen ja Landeskogin komboon tuntuu aina luonnolliselta.

– Pidän siitä, mitä näen ykkösketjultamme. He pitävät keskenään pelaamisesta ja ovat innoissaan siitä. He ottavat itselleen paljon vastuuta, Bednar sanoi.

– Se on toiminut meille aika ajoin. Olemme hajottaneet heitä eri ketjukavereiden kanssa pelien aikana, mutta palaamme koko ajan siihen ketjuun yhtenä ryhmänä.

– He ovat yksi liigan parhaista ketjuista, ellei paras, joten jos haluamme ulos tästä putkesta, meidän pitää nojata painolla noihin jätkiin, hän totesi ennen 6-3-voittoa.

Mikko Rantanen iski maalin Toronto-voitossa:"Pitkästä aikaa ehjä 60 minuuttinen" 2:13
Videolla Mikko Rantasen haastattelu 6-3-voiton jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat