Coloradon supertähti kohensi joukkueen ruokavaliota – elämänsä kautta pelaava Joonas Donskoi: "Melkein jokainen joukkueen pelaaja on lähtenyt siihen mukaan"

3:47
Donskoi iski huhtikuun alussa hattutempun alle kolmeen ja puoleen minuuttiin.

Colorado Avalanchen Joonas Donskoi oli virittänyt itsensä kuluvalla NHL-kaudella hurjaan lyöntiin, kunnes koronavirustartunta pysäytti kaiken. Täyteen iskuun tervehtymiseen on suhtauduttava kärsivällisyydellä.

Läntisen divisioonan toisena paikkansa pudotuspeleissä jo varmistaneen Coloradon esitykset ovat olleet tällä kaudella paikoin täysin dominoivia. Joukkueen valmiuden menestyä voi Donskoin mukaan aistia pelaajien nälästä ja intohimosta jokapäiväisessä tekemisessä.

– On niin paljon hyviä joukkueita ja pelaajia, että ainoa keino tehdä eroa löytyy pienistä yksityiskohdista. Ruoka, treenaaminen, lepo. Halu tehdä joka päivä hallilla itsestä parempi pelaaja. Meillä oli aikanaan se Kärpissä – ja näen sitä samaa nyt meillä täällä, Donskoi kertoi MTV Urheilulle.

– Aika paljon on tullut muokattua omaakin ruokavaliota. Se on tapahtunut lähinnä (Nathan) MacKinnonin johdolla, hänellä on ollut aika paljon hyviä juttuja siihen. Tuntuu, että melkein jokainen joukkueen pelaaja on lähtenyt siihen mukaan. Mielestäni se näkyy, sillä monet pelaajat ovat ottaneet tällä kaudella isoja steppejä pelaajina. 

Koronavirus on runnellut seuraa viimeisinä viikkoina. Donskoi palasi niin ikään tartunnan saaneen Mikko Rantasen kanssa joukkueen pelaavaan kokoonpanoon perjantaiaamun San Jose -ottelussa. Edellisen kerran Donskoi oli pelannut huhtikuun 12. päivä.

Raahelainen kertoo kulkutaudin korventaneen eniten keuhkoissa.

– Eihän se hirveän hyvältä tuntunut. Olin kaksi ja puoli viikkoa jäältä pois, eikä kahteen viikkoon saanut tehdä oikein yhtään mitään, Donskoi sanoi.

– Siinä meni muutama päivä sillä tavalla, että oli vähän vaikeaa hengittää. Kuumetta oli myös ja yöt menivät hikoillessa. Ei ollut millään tavalla positiivinen kokemus, aika rikki olin vähän aikaa.

Donskoi ei usko koronan vaikuttavan loppukauden suorituskykyyn – eikä hän uhraa uhkakuvalle ajatuksiakaan.

– Tietysti tuossa vähän paino putosi, kun oli tekemättä mitään. Nyt täytyy vain nostella ehkä vähän enemmän rautaa kuin normaalisti.

Coloradon kolmosketjussa usein hyökännyt Donskoi oli tehnyt ennen perjantaiaamun ottelua 42 kamppailussa tehot 15+13=28. Uransa toistaiseksi tuottoisimmalla NHL-kaudella 2015-2016 Donskoi teki San Josessa 76 ottelussa tehot 11+25=36.

Syyt vaikuttavan sesongin taustalla löytyvät pelaajan mukaan pääasiassa onnistuneesta kesäharjoittelusta. Donskoi muistuttaa, että myös Coloradon pelaamisesta löytyy parannettavaa.

– Loukkaannuin viime kevään pudotuspeleissä, se vähän viivästytti harjoittelun aloittamista. Kun tervehdyin, onnistuin mielestäni aika hyvin kesätreenissä. Sain vähän voimaa lisää ja jalat ovat tuntuneet aika teräville. Luistelu on mennyt myös eteenpäin. Tuli myös lauottua aika paljon, sekin on varmaan tuottanut tulosta. Kuti on ehkä lähtenyt vähän paremmin tällä kaudella, Donskoi pohti.

– Tänä vuonna olemme olleet aika hyviä viidellä viittä vastaan. Riskikynnystä kiekon kanssa pitäisi kuitenkin vähän pudottaa silloin, kun johdamme päätöserässä vaikka parilla-kolmella maalilla. Olemme päästäneet kaverin niiden kautta usein ilmaiseksi mukaan peliin, Donskoi kritisoi.

Vaikka monissa osavaltioissa rahtunen yleisöä pääseekin jo paikan päälle halliin, Donskoi ei koe paluun normaaliin olevan vielä käynnissä.

– Ei se ihan siltä vielä tunnu, mutta onhan tuo ollut mahtava juttu, että edes hiukan on saatu ottaa yleisöä halliin. Meillä on esimerkiksi ollut suurin piirtein 4000 katsojaa. Pienestäkin määrästä yleisöä tulee jo ihan eri fiilis pelata. En tiedä, miten kauan menee, että pääsemme takaisin normaaliin, mutta onhan tämä jo askel oikeaan suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja