Suomalainen NHL-veskari hehkuu uljaassa lyönnissä – naulasi jäänviileän kommentin MTV Urheilulle

2:38
Ville Husson tuore haastattelu – suomalainen sai vastapuolen Kevin Lankisesta ekstralatauksen: "Iso voitto."

Detroit Red Wingsin suomalaismaalivahti Ville Husso pelaa upeaa kautta jääkiekon NHL:ssä. Kauden kolmannen nollapelinsä tuottaneeseen otteluun hän sai ekstralatausta vastatolppien tutusta virkaveljestä, Nashville Predatorsin Kevin Lankisesta.

Husso pysäytti 26 laukausta, piti maalinsa puhtaana ja tuli ansaitusti valituksi ottelun ykköstähdeksi, kun Red Wings nujersi Predatorsin kotonaan 3–0.

– Hyvät fiilikset, voittopeli. Äijät pelasivat hyvin tänään, Husso kehaisi MTV Urheilulle.

Yksi ottelun kulminaatiopisteistä oli Red Wingsin toisessa erässä 1–0-johtoasemassa selvittämä alivoima kolmella kenttäpelaajalla viittä vastaan. Husson sanoin moisten tappaminen on "aina isoa".

– Meillä oli alkukaudesta yksi samanlainen. Silloin äijät blokkasivat kaikki kiekot, ettei tullut yhtään vetoa. Nyt tuli muutama sieltä, mutta ne ovat tärkeitä hetkiä pelissä, että pystyy pysymään pelissä kiinni.

West Coastista East Coastiin

Husso muistutti Red Wingsin olleen viime viikolla tahkoamassa pelejä länsirannikolla.

– Tulimme sieltä, kävimme Columbuksessa, oli pari päivää vapaata ja tänään peli. Ei ole aina helppo tulla West Coastista takaisin tänne East Coastiin.

Yhtä kaikki peli kulki.

– Totta kai siellä on pikkujuttuja, joita voimme vielä parantaa, mutta voitto on aina voitto.

"Jo pitkään hyviä kavereita"

Voitto tuli suomalaispelaajien perinteisesti vahvasti edustamasta Predatorsista, jossa hyökkääjien Mikael Granlundin ja Juuso Pärssisen lisäksi vastuussa oli torjuntavuoron Juuse Sarokselta saanut Kevin Lankinen, Hussolle hyvinkin tuttu mies, takavuosien joukkuekaveri HIFK:sta.

– On aina kiva pelata tuttuja vastaan. "Keken" kanssa treenataan kesät yhdessä. Muutenkin olemme olleet jo pitkään hyviä kavereita. Siellä on aina pikku ekstralataus, Husso ruoti.

"Ihan ok, sanoisin"

Red Wings on edellisten kausien alakulon jälkeen saanut tällä kaudella punasiipensä ilmaan, ja tällä hetkellä se majailee itäisessä konferenssissa viidentenä. Kauden 19 ottelua ovat tuottaneet 24 sarjapistettä.

– On paljon uutta. Valmentaja (Derek Lalonde), uusia pelaajia, pelityyli. Ei ole enää sellaista, mitä viime vuodet on täällä ollut, että puolustetaan loppuun asti. Se on muuttunut paljon. Tiukkoja pelejä on ollut ja olemme pystyneet kääntämään ne voitoiksi, ensimmäistä kauttaan Detroitissa pelaava Husso perkasi.

Husso on vallannut joukkueen ykkösveskarin tontin, eikä asema tällaisilla otteilla huoju. 

Kuinka tyytyväinen olet ollut omaan aloittavan veskarin rooliin?

– Ihan ok, sanoisin, Husso sanoi kylmänviileästi.

– Sillä lailla tyytyväinen, että on tullut voittoja. Totta kai pelin sisällä on paljon vielä, mitä tietää itse pystyvänsä tekemään paremmin.

– Paljon pelejä on vielä jäljellä. Kyllä pitää vielä pystyä parantamaan.

Kuuntele Husson haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja