Mikko Koskinen näki kanadalaisen NHL-joukkueen maalivahtiin kohdistuvan paineen: "Kukaan ei usko sinuun"

Oilers-vahti Mikko Koskinen häneen kohdistuneista epäilyistä:"Kanadan kiekkomarkkinat ovat sellaiset" 5:47
Videolla Mikko Koskisen ajatuksia omasta ja Edmonton Oilersin kaudesta.

Mikä voisi olla hirveämpää kuin pelata maalivahdina kanadalaisessa NHL-joukkueessa, joka häviää? Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen on päässyt viime kautta paremmin mukaan NHL-maailmaan. 

Koskinen kävi yrittämässä nuorenamiehenä New York Islandersin organisaatiossa, mutta ura ei vielä auennut. Kun hän palasi syksyllä 2018 NHL-maailmaan Pietarin SKA:sta, tilanne oli täysin eri. 

Ensimmäinen NHL-kausi oli totuttelua uusiin ympyröihin, mutta tällä kaudella Koskinen on päässyt paremmin vauhtiin. Hän on pelannut 26 ottelua 91,2 torjuntaprosentilla. 

Koskinen sanoi MTV Urheilun haastattelussa, että toisena kautena hän on jo sinut pienen kaukalon kanssa. 

– Sijoittuminen ja liikkuminen ovat terävämpää kuin ennen. Asioita ei tarvitse miettiä niin paljon, siksi kaikki tapahtuu nopeammin. 

Mielipiteet vaihtelevat nopeasti

Koskinen on saanut tuta, millaista on pelata kanadalaisessa NHL-joukkueessa. Kritiikki oli kovaa välillä viime kaudella, kun peli ei kulkenut. 

– Se on Kanadan markkina tällainen. Kun tulee pari huonompaa peliä, kukaan ei usko sinuun. Parin hyvän pelin jälkeen kaikki hehkuttavat. 

Koskinen on jakanut torjuntavastuun tasaisesti kokeneen Mike Smithin kanssa. Koskinen on pystynyt tekemään kovia ja kehittäviä treenejäkin, kun hän ei ole ollut maalissa joka ilta. 

– Siitä on hyötyä, että saa hiottua tekniikkaaa. Matkustaminen on kuitenkin Edmontonissa sen verran rajua, ettei harjoituspäiviä jää paljon. 

(Juttu jatkuu kuvan alla)

"Siimaa takaisin kireälle"

Oilersin kausi on ollut kovaa poukkoilua. Albertan ylpeys aloitti kauden hyvin, minkä jälkeen tuli vaikeampi jakso. Joulun jälkeen peli on taas kohentunut. 

Edmonton Oilers on Pacific-divisioonan viimeisellä pudotuspelipaikalla. 

– Olemme aika kokematon joukkue. Unohdimme hyvän alun jälkeen, miksi olemme kärkijoukkue ja palasimme vanhaan. Nyt olemme taas kiristäneet siimaa ja palanneet ajattelemaan puolustuspelin kautta. 

Oilersilla on riveissään NHL:n paras tandempi, Connor McDavidLeon Draisaitl. Kaksikko on koko NHL:n pistepörssin kärjessä. 

Koskinen arvioi, että tehokaksikko osaa ajatella peliä syvällisemmin kuin peruspelaaja. 

– He pystyvät tekemään kovassa vauhdissa ihmeellisiä asioita. Uskon, että vieläkin parempaa on tulossa. 

Alla olevalla videolla Edmonton Oilersin päävalmentajan Dave Tippettin ajatuksia. 

Oilers-luotsi Dave Tippett McDavid-Draisaitl-tähtikaksikostaan:"He voivat määrätä pelin suunnan" 4:35

Lue myös:

    Uusimmat