Mikä neuvoksi, jos on kehunut kumppanin varustuksen kokoa sitä oikeasti tarkoittamatta? Raati vastaa: "Eihän se siitä enää kasva, vaikka mitä sanoisit..."

Millaisia seksiasentoja voisi suosia, jos alapää on löysä tai penis liian suuri? 2:05
Katso myös: Millaisia seksiasentoja voisi suosia, jos alapää on löysä tai penis liian suuri?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mitä pitäisi tehdä tilanteessa, jossa olen miltei kahden vuoden ajan kehunut partnerini penistä isoksi, mutta todellisuudessa se on liian pieni? En uskalla enää kertoa totuutta, mutta en tyydyty "katkaravulla". Mitä teen?" kysyy nimimerkki Auttakaa.

Näin raati vastasi

"Ei sitä koko määrää, vaan käyttötapa."
– Nainen, 32, parisuhteessa

"Ota isompi. Ota heti, otat kuitenkin lopulta."
– Mies, 44, sinkku

"Olet oman kuoppasi kaivanut, joten joko hyväksyt asian tai jätät miehen."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Lopeta valehtelu ja kerro totuus. Älä kuitenkaan vaan pamauta asiaa pöytään päivällisellä, vaan selitä juttu rauhallisesti ja kiltisti. En kyllä ymmärrä, miksi valehtelit alun perinkään, ja miksi olet jatkanut sitä näin kauan. Kommunikaatio on tärkeää!"
– Mies, 24, parisuhteessa

"Parasta on olla rehellinen ja ottaa asia reippaasti puheeksi. Omalle partnerille voi myös ehdottaa esim. seksilelujen, roolileikkien yms. kokeilemista. Seksiä voi harrastaa monin tavoin, ja suurimpaan osaan niistä ei penistä tarvita laisinkaan."
– Nainen, 28, kihloissa

"Kamala tilanne. Jos nykyinen kumppani ei tyydytä, kannattaa erota, koska parempaakin on tarjolla."
– Nainen, 29, sinkku

Katso myös: Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan? Seksuaaliterapeutti antaa vastauksen. Juttu jatkuu videon alla.

Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan? 0:48

"Miksi valehtelet, itsellesi ja hänelle? Mitä olet pelännyt? Miksi pysyt suhteessa, johon et ole tyytyväinen?"
– Nainen, 48, suhteessa

"No, tässä se nähdään, valehtelu ei kannata. Olet kaivanut itse kuopan. Vaikea tilanne selvittää ilman, että toinen loukkaantuu. Ehdota välillä leluja, se lienee ainoa konsti."
– Nainen, 43, parisuhteessa

"No ei kai se kehumallakaan kasva...? Jos tuntuu, että ei tyydytä, vaihtoon. Vai haluatko loppuelämäsi olla "katkaravun" kanssa? Rakastuin nuorena etäältä poikaa, jolla olikin sitten tosi pieni. Onneksi hän ei rakastunut minuun."
– Nainen, 45, naimisissa

"Rehellisyys maan perii. Mieti, ennen kuin sanot mitään, että rakastatko häntä ja näetkö suhteella tulevaisuutta. Jos näet, niin ala ohjata häntä niin, että myös sinä saat/nautit, olipa sitten oraalia tai vaikka leluja."
– Nainen, 52, parisuhteessa ja katkarapu jalkojen välissä

"Voi kai se mies muillakin keinoilla tyydyttää sinut, jos "katkarapu" ei siihen riitä. Asiasta kannatta puhua avoimesti. Toki voit myös olla hiljaa ja tyytyä tilanteeseen. Ja aina voi laittaa miehen kiertoon ja hankkia uuden, jos asia on kynnyskysymys."
– Nainen, 34, naimisissa

"Syytä itseäsi. Kaipa jokainen mies tietää, mitä kokoluokkaa hänen peniksensä on, mutta siinä olet tehnyt väärin: olet antanut hänen uskoa kaiken olevan ok. Ehkä kannattaisi ehdottaa, että otatte käyttöön seksileluja. Tai sitten vaihdat miestä."
– Nainen, 54, sinkku

"Mies kyllä tietää, minkä kokoinen "se" on. Mies myös huomaa, jos et tyydyty (vaikka nainen luuleekin onnistuneensa teeskentelemään). Eli kerro vaan, että haluat lisää stimulusta muilla ruumiinjäsenillä sekä välineillä. Jos miehesi sinua rakastaa, hän kyllä kuuntelee."
– Mies, 50+, nainut

Katso myös Haluaisin suhteessani enemmän ja erilaista seksiä. Miten ottaisin asian esiin?Juttu jatkuu videon alla.

Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? 1:07

"Olet jumissa, ja pahasti. Älä ainakaan sano totuutta, se murskaa miehen itsetunnon täysin. Sinun on löydettävä keino tyydyttyä muuten, kuten suuseksillä tai välineillä. Tai sitten mies ei ole sinulle oikea. Seksin pitää olla molemmille tyydyttävää."
– Nainen, 36, kihloissa

"Kerro rehellisesti, mitä mieltä olet. Keskustele aikuismaisesti ketään loukkaamatta siitä, miten muuten voitte seksiä harrastaa. Esimerkiksi lelut tuovat mukavaa vaihtelua ja auttavat sinuakin saamaan tyydytystä, ja miehelle myös hyvän mielen. Kokeilkaa."
– Nainen, 34, avoliitto

"Kannattaa vaihtaa partneria eikä mainita asiasta muille, ettei hän kuule perästä pettymystäsi. Tai ehkä voisit yrittää keksiä seksiasentoja, joissa "se" yltää pidemmälle. Tai voit hankkia pariskunnalle sopivan Satisfyerin, jossa osa lelusta tulee sisällesi."
– Nainen, 28 avoliitossa

"Itse pyytäisin varmaan enemmän esileikkejä, hän voisi ottaa ihan vaikka omat kädet käyttöön ja tyydyttää sinut ensin."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"No enpä ehkä enää parin vuoden kehumisen jälkeen todellisuutta paljastaisi, joten ehkä kertoisin puolisolle mistä pidän, ja häntä kädestä pitäen ohjaisin tyydytyksen saamiseksi. Harva nainen kuitenkaan pelkästään peniksen avulla tyydyttyy."
– Nainen, 35, naimisissa

"Kerro sille totuus, mitä sitä turhia valehtelemaan. Ole kuitenkin myötätuntoinen häntä kohtaan!"
– Nainen, 20, parisuhteessa

"Eihän se siitä enää kasva, vaikka mitä sanoisit. Anna olla ja etsi muita tapoja, yksin ja yhdessä, päästä haluamaasi lopputulokseen. Tai jätä tyyppi ja etsi "hummeri"."
– Nainen, 30 parisuhteessa

"Voisitte pariskuntana miettiä erilaisia seksileluja, joita mies voisi käyttää tyydyttääkseen sinua. Myös muut leikit kuin penetraatio kuuluvat seksiin, joten suosikaa monipuolisuutta seksielämässänne."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"En ymmärrä, miksi olet edes alun perin lähtenyt moiseen leikkiin? Muutenkin kuulostaa typerältä, että puhutaan peniksestä, ja pitäisi sitä kehua. Jos et "katkaravulla" tyydyty, niin etsi uusi kumppani."
– Nainen, 54, eronnut ja karannut

"Riippuu siitä, kuinka tärkeää seksi sinulle on? Riittääkö lelujen tuominen avuksi, penistä kun ei voi vaan kasvattaa isommaksi. Jos vastasit "ei riitä", niin päästä joku muu nauttimaan partneristasi, joku, jolle hänen kokonsa riittää!"
– Nainen, 22, kihloissa

"Kaipa se mies itsekin kokonsa tietää. Tiedät itsekin, että valehtelu oli tyhmää ja ennen kaikkea turhaa, mutta ohjaa nyt miestä asioihin, joista tyydytyt."
– Nainen, 36, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat