Mika Häkkiseltä näkemys F1-kohutilanteesta – legendalta napakka neuvo Max Verstappenille

F1-tuomaristo teki oikein, kun he antoivat Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin jatkaa kisaamista ilman rangaistuksia Brasilian GP:ssä viime viikonloppuna, Mika Häkkinen linjaa Unibetin blogissaan

Viikonlopun kohutuin tilanne oli Hamiltonin Mercedes-auton sääntöjenvastaisen takasiiven lisäksi Red Bull -kuski Verstappenin peittely-yritykset kisan ratkaisuhetkillä. Hollantilainen puolusti kärkipaikkaansa rajusti, minkä seurauksena sekä Verstappen että Hamilton ajautuivat ulos radalta. 

Kilpailun tuomaristo ei pitänyt tilannetta tutkimisen arvoisena, mutta tapausta käsitellään uudestaan Mercedeksen aloitteesta torstaina. Verstappen voi siis saada vielä jälkikäteen rangaistuksen ajolinjoistaan. 

Häkkinen palasi blogissaan taisteluun, joka syntyi, kun 10. lähtöruudusta startannut Hamilton nousi uhkaamaan Verstappenia 48. kierroksella. 

– (Red Bullin) Sergio Perez teki hienoa työtä puolustautuessaan Lewisia vastaan, mutta oli selvää, että taistelusta Maxia vastaan tulisi erilainen. Max on uransa huipulla. Hän johtaa mestaruussarjaa ja on päättänyt pitää Lewisin takanaan. Kierroksen 48 tapahtumat mutkassa neljä olivat esimerkki siitä, miten kovaa Max on valmis painostamaan, Häkkinen kirjoittaa.

Häkkisen mukaan kilpaveljen leveäksi ajattaminen on "helppo tapa pelotella vastustajaa, mutta voi myös johtaa osumaan". Samalla hän antaa ilmaisen neuvon Verstappenille. 

– Lewisiin pelottelu tuskin tehoaa. Hän pitää haasteista ja ammentaa niistä lisäenergiaa.

– Olin Ayrton Sennan tallikaveri ja Michael Schumacherin kilpakumppani. Molemmat sortuivat joskus aggressiivisiin taktiikoihin. On olemassa kuuluisa valokuva vuoden 2000 Belgian osakilpailusta. Siinä selitän Michaelille, miksi en ollut tyytyväinen hänen ajolinjoihinsa. Nautin kovasta kilvanajosta, mutta sen täytyy tapahtua radalla, Häkkinen muistelee. 

– Henkilökohtaisesti olin kuitenkin tyytyväinen, että kilpailunjohto antoi Maxin ja Lewisin jatkaa kisaamista. Molemmat ajautuivat ulos radalta ja palasivat vahingoittumattomina samoille sijoille. Diskauksen tavoin tuokin tilanne varmasti vain lisäsi Lewisin motivaatiota. Kun Michael yritti pakottaa minut ulos radalta Spassa, päätökseni ohittamisesta vain vahvistui. Ja sen ohituksen kaikki muistavat.

F1-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Qatarissa kauden kolmanneksi viimeiselle kilpailulla. Verstappenin MM-johto Hamiltoniin on vain 14 pistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat