Mika Häkkinen povaa yllätyksiä F1-kauden loppuun – otti kantaa tulikuuman mestaruustaiston uuteen käänteeseen

F1:ssä Red Bullin Max Verstappen kasvatti viikonloppuna MM-johtoaan Yhdysvaltojen Austinissa, kun hän piti kovimman uhkaajansa Lewis Hamiltonin takanaan. Voiton myötä Verstappenilla on nyt 12 pisteen etumatka kuljettajien taulukossa. Kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen povaa, että loppukauden aikana nähdään vielä yllätyksiä.

Hamilton ja Verstappen kävivät sunnuntaina intensiivisen voittotaistelun, joka ratkesi vasta viimeisellä kierroksella. Paalulta lähtenyt Verstappen joutui aluksi taipumaan, kun Hamilton ohitti hänet kisan ensimmäisessä mutkassa.

Verstappen pysähtyi brittiä aiemmin, mikä muutti järjestystä. Ensimmäisten varikkopysähdysten jälkeen Hamilton oli jahtaajan roolissa.

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Verstappen venyi kilpailun lopussa ilmiömäiseen suoritukseen, kun hän pystyi pitämään tuoreimmilla renkailla ajaneen Hamiltonin takanaan.

Tämä keräsi F1:n kaksinkertaiselta maailmanmestarilta Mika Häkkiseltä suuret kehut.

– Jos Max olisi painanut liian kovaa toisen varikkopysähdyksensä jälkeen, Lewis olisi saavuttanut hänet ongelmitta kisan loppuvaiheilla. Max on kypsynyt kuljettajana ja hän sääteli vauhtiaan täydellisellä tavalla. Se ei ole mitenkään helppoa, koska kuljettaja tietää, että toinen kaveri saavuttaa häntä koko ajan. Renkaiden säästäminen oli kuitenkin kriittisessä asemassa, Häkkinen pohti Unibetin kolumnissaan.

Hamilton sai Verstappenin kiinni ja pääsi alle sekunnin päähän. Loppuhetkillä Verstappen onnistui kuitenkin kasvattamaan eroa, minkä myötä Hamilton ei pystynyt enää kunnolla hyökkäämään.

– Maxilla on nyt 12 pisteen johto, kun viisi kisaa on jäljellä. Mikä tärkeintä, yksikin keskeytys kolarin tai teknisen vian takia voi kääntää mestaruustaiston suuntaan tai toiseen. Tämä on kaikkea muuta kuin ohi. Tallit tietävät sen ja kuljettajat tietävät sen, Häkkinen totesi, viitaten mestaruustaistoon.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Meksikossa. Häkkinen povaa, että Red Bull on vahvoilla korkeassa ilmantilassa.

– Tiedän kuitenkin, että Lewis ja Valtteri Bottas ovat yhä luottavaisia siihen, että heille tarjoutuu voittosaumoja vielä loppukauden aikana. Mestaruustaistossa on nähty isoja yllätyksiä ja olen varma, että näemme niitä lisää ennen kuin kausi päättyy joulukuun puolessa välissä Abu Dhabissa, Häkkinen ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat