Mika Häkkinen povaa F1-käännettä – "Olen varma"

Mercedes on kiskonut F1-kauden viidessä ensimmäisessä kilpailussa viisi kaksoisvoittoa, mikä on kyllästyttänyt osaa jännitystä kaipaavista faneista. F1-legenda Mika Häkkinen ennustaa käännettä tulevissa kisoissa.

Häkkinen jakaa Unibetin blogissaan suitsutusta Mersulle.

– On tietenkin paljon puhetta siitä, ettei kukaan pysty lyömään Mercedestä tällä kaudella, ja ymmärrän sen. Heillä on paras auto ja lahjakas kuljettajakaksikko, joka puskee toisiaan parempiin tuloksiin ilman tappeluita. Lisäksi johto pystyy tekemään oikeita taktisia päätöksiä kilpailun aikana. Kyseessä on täydellinen yhdistelmä, "Häkä" sanailee.

Ferrari on ollut kauden pettymys. Tuoreessa kisassa Espanjassa punainen kaksikko Sebastian Vettel ja Charles Leclerc jäi Red Bullin Max Verstappenin jälkeen sijoille 4 ja 5.

– Ferrarilla oli taas kerran sekaanusta ilmassa kilpailun aikana, kun Vettel ja tallikaveri Charles Leclerc pidättelivät vuoroin toisiaan tallin käytettyä eri taktiikoita. Yhdessä vaiheessa kuljettajat eivät olleet tietoisia eri taktiikoistaan, mikä lisää tunnetta siitä, että Ferrarin pitää selvittää sekä inhimillisiä että teknisiä haasteita.

"Vettel pystyy palauttamaan Ferrarin mestaruustaistoon"

Häkkinen povaa, että Mercedes saa jo seuraavassa kisassa Monacossa enemmän vastusta.

– Kaikesta huolimatta olen varma siitä, ettei Mercedes jatka aivan näin helppoa voittokulkua. Seuraava kilpailu ajetaan Monacossa, joka on aivan erilainen Barcelonaan verrattuna, todella ainutlaatuinen rata. Red Bull voitti siellä viime vuonna ja Ferrari vuonna 2017, ja tiedämme molempien tallien odottavan kilpailua innolla. Verstappen tähtää Mercedeksen ensimmäiseksi päihittäjäksi, ja uskon Red Bull Hondan olevan erittäin nopea Monacossa.

– Myös Leclerc pystynee haastamaan Mercedeksen Monte Carlon kaduilla, onhan kyseessä hänen kotikisansa. Leclerc on ollut erittäin nopea koko kauden ajan, mutta pienet virheet ja ongelmat ovat vieneet häneltä voittomahdollisuudet. Hän haluaa kovasti palauttaa Ferrarin voittokantaan.

Ja sitten on vielä Vettel, Häkkinen muistuttaa.

– Nelinkertainen maailmanmestari on voittanut Monacossa kahdesti, ja hän on edelleen varteenotettava tekijä. Vettel on saanut viime aikoina pientä kritiikkiä, mutta henkilökohtaisesti uskon, että hän pystyy edelleen voittamaan ja palauttamaan Ferrarin mestaruustaistoon. Kautta on yhä paljon jäljellä.

Mercedeksen Lewis Hamilton johtaa MM-sarjaa 112 pisteellään. Tallikaveri Valtteri Bottas on seitsemän pisteen päässä (105), ja sen jälkeen reilusti takana tulevat Verstappen (66), Vettel (64) sekä Leclerc (57).

Lue myös:

    Uusimmat