Max Verstappen ylisti Sergio Perezin suoritusta, vaikka oma kohtalo kirveli: "Joskus tätä lajia vihaa"

Max Verstappen oli varmalta näyttäneen voiton karkaamisesta toki erittäin pettynyt, mutta tallikaveri Sergio Perezin tuoma voitto ja MM-taisteluparin Lewis Hamiltonin jääminen niin ikään pisteittä piristivät mieltä.

Verstappen piti Azerbaidzhanin kisan johtoa tukevasti hallussaan sen jälkeen, kun molemmat Red Bullit olivat päässeet livahtamaan Lewis Hamiltonin Mercedeksen edelle varikkokäyntien jälkeen.

Hamilton raportoi pitkän aikaa putoavansa Verstappenin takana ajaneen Perezin kyydistä. Asetelma kuitenkin muuttui, kun Verstappen keskeytti takarenkaan puhjettua kesken pääsuoran.

Kisa ratkaistiin lopulta viimeistä edellisen kierroksen uusintalähdössä, jossa Hamilton ehti jo nousta Perezin edelle, kunnes lukitsi jarrunsa ja paineli ykkösmutkassa pitkäksi. Tämä auttoi Verstappenia pitämään neljän pisteen MM-johtonsa keskeytyksestään huolimatta.

– Tietenkään tämä ei ole tapa, jolla haluaisin sen tulevan. Halusin todella kasvattaa eron isoksi ja voittaa tämän kisan, koska se olisi ollut hieno juttu tiimille, Verstappen kommentoi.

– Se oli todella iso pettymys. Joskus tätä lajia vihaa – muutaman tunnin, ja sitten olen taas kunnossa, hän nauroi pahimman järkytyksen mentyä ohi.

Red Bullin päivän pelasti Sergio Perez, joka onnistui ajamaan ensimmäisen voittonsa uudessa tiimissään. Meksikolaisen otteet ovat koko ajan menneet parempaan suuntaan, ja nyt Red Bull näyttää saavan häneltä juuri sitä panosta, jota MM-taistelussa kaipaakin. Valmistajien sarjassa Red Bull johtaa Mercedestä nyt 26 pisteellä.

– Olen todella iloinen hänen puolestaan, Verstappen sanoi Perezista.

– Normaalitilanteessa tästä olisi tullut kaksoisvoitto, mutta oli lopulta todella mukavaa nähdä hänen voittavan. Hän on hieno tallikaveri, ja hänellä oli myös upea päivä tänään. Hän teki kaikkea, mitä hänen pitääkin, Verstappen kehui.

Lue myös:

    Uusimmat