Mika Häkkinen epäilee F1-kuskin motiiveja: "En välttämättä luottaisi häneen tallikaverina"

F1-mestari Mika Häkkisen mukaan Fernando Alonso saa olla varuillaan uuden tallikaverinsa Esteban Oconin kanssa muutenkin kuin vain radalla tapahtuvan kilpailun kanssa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alonso, 39, tekee paluu F1-sarjaan tällä kaudella kahden välivuoden jälkeen. Hän liittyy Renault’n tehdastiimiin, joka kantaa jatkossa urheiluautovalmistaja Alpinen nimeä. Tallikaverikseen hän saa ranskalaisen Esteban Oconin.

Häkkinen suhtautuu epäilevästi Oconiin tallikaverina. Tämä osoitti Force Indialla ajaessaan olevansa raaka kilpakumppani myös tallikaverilleen Sergio Perezille. Lisäksi hänet muistetaan Valtteri Bottaksen paikan uhkaajana Mercedeksen kehityskuskin roolissa.

– Haluaisin sanoa jotain positiivista, mutten tunne Oconia niin hyvin, Häkkinen alustaa Unibetin analyysissaan.

– Ulkopuolelta kommentteihin ja haastatteluihin perustuen hän ei välttämättä ole sellainen tallikaveri, jonka minä haluaisin, mestarikuski arvelee.

Alonso on tunnetusti halunnut ottaa talleissaan selvän ykköskuskin aseman ja ajautunut ristiriitoihin tallikaveriensa kanssa. Häkkinen kuitenkin pelkää, että Ocon voi olla Alpinen tapauksessa välirikkoon ajava voima.

– Sinun pitää luottaa tallikaveriisi. Puhut ja jaat asioita hänen kanssaan. Tallikaveriin pitää luottaa enkä välttämättä luottaisi Oconiin, Häkkinen pamauttaa.

– Se on kovasti sanottu, mutta niin se on. Mielipiteeni voi olla vähän tyly, koska en tunne häntä henkilökohtaisesti, mutta jotain johtopäätöksiä voi vetää, kun kuuntelee ihmisten haastatteluita, vastauksia ja keskusteluita, että mitkä heidän päällimmäiset motiivinsa ovat.

Häkkinen kuitenkin odottaa Alonsolta vahvaa tuloa takaisin F1-radalle.

– Fernando on todellinen matadori. Hän lähestyy kautta sillä ajatuksella, että hän jättää Oconin varjoonsa, Häkkinen ennakoi.

– En usko, että Oconilla on mitään mahdollisuuksia. Hänellä on kokemusta ja nopeutta, mutta Fernando ei anna hänelle mitään jakoa.

Lue myös:

    Uusimmat