Mikä entrée! Donald Trump asteli Iran-tiedotustilaisuuteen dramaattisen hohtavassa valossa, some villiintyi – "Aivan kuin da Vincin Viimeisessä ehtoollisessa"

0:25

Trumpin tiedotustilaisuus Valkoisessa talossa alkoi dramaattisesti. Somessa presidentin sisääntuloa kuvaillaan jopa raamatulliseksi.

USA:n presidentti Donald Trump piti eilen noin kello 18.30 tiedotustilaisuuden Valkoisessa talossa.

Trump antoi tilaisuudessa lausunnon Iranin edellisenä yönä amerikkalaisjoukkojen käyttämiin tukikohtiin Irakissa tekemästä kostoiskusta.

Tiedotustilaisuuden piti alkaa Suomen aikaa kello 18, mutta alku viivästyi noin puoli tuntia. Tilaisuuden alku oli dramaattinen.

Ensin Valkoisen talon puhujakorokkeen molemmille puolille asettui liuta mieshenkilöitä: muun muassa Yhdysvaltain armeijan johtoa, maan ulkoministeri Mike Pompeo, puolustusministeri Mark Esper ja varapresidentti Mike Pence.

Hetken kuluttua puhujakorokkeen takana olevat jykevät ovet avattiin ja auringonvalon valaisemasta huoneesta asteli presidentti Donald Trump.

Enkelimäisen valon siivittämä entrée herätti huomiota sosiaalisessa mediassa.

– Tuntuiko kenestäkään muusta siltä, kun olisi katsonut Diili – Valkoinen talo -ohjelmaa? Trump johtaa maata kuin tosi-tv-ohjelmaa, totesi Shane-niminen tviittaaja.

– Ei ihme, että hänellä on oma tähti Hollywoodin Walk of Famella, pohti Edem Kumordjie.

Trumpin astuessa huoneeseen, kaikki puhujakorokkeella seisseet miehet kääntyivät katsomaan.

– Mistä hitosta tuossa sisääntulossa oli kyse? Oikeasti, kaikki on Trumpille kuin käsikirjoitettua tosi-tv-ohjelmaa. Nolottaa heidän kaikkien ja Yhdysvaltojen puolesta, yksi ihmettelijä totesi Twitterissä.

– Mietin vaan, että mitenhän monta kertaa Trump oli harjoitellut mahtipontista sisääntuloaan. Kuin mikäkin sankarihahmo, presidentti seisoi oviaukossa huoneeseen tulvivan auringonvalon muodostaessa enkelimäisen hohteen hänen ympärilleen, Susan Becraft kuvaili tviitissään.

– Ehkä tämä oli jonkinlainen tulkinta ylösnousemuksesta? Erittäin karmivaa.

Sosiaalisessa mediassa on myös pohdittu sitä, oliko tiedotustilaisuuden alku viivästyksineen tarkkaan suunniteltu juttu.

– Trumpille kyse on mielikuvien herättämisestä. Hän asteli puhujakorokkeelle kristusmaisesti, hohtavasta valosta noin kahdentoista valkoihoisen miehen ympäröimäksi. Aivan kuin Leonardo da VincinViimeinen ehtoollinen -maalauksessa, tviittasi Joe Cirincione.

Iran ampui ohjuksia kahteen Irakissa sijaitsevaan yhdysvaltalaisjoukkojen tukikohtaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Iskut kohdistuivat Erbiliin ja Ain al-Asadiin.

Trump korosti puheessaan Yhdysvaltain armeijan mahtavuutta ja puolusteli maan tekemää iskua, jossa iranilaiskomentaja Qassem Suleiman tapettiin.

Hän vetosi myös Natoon ja kertoi odottavansa myös Natolta enemmän toimia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja