Kalseatunnelmainen kuva Ivanka Trumpista ja Jared Kushnerista on kuin suoraan Hohdosta – löydätkö yhtäläisyyden kulttikauhuelokuvaan?

Trump tapasi Elisabetin ja muita kuninkaallisia 0:40
Videolla Trump tapaa kuningatar Elisabetin. Kuva Ivanka Trumpista ja Jared Kushnerista alempana.

Internet-kansa antoi jakamattoman tuomionsa: Kuva lasin läpi tuijottavasti Ivanka Trumpista ja Jared Kushnerista on kuin kohtaus kauhuelokuvasta.

Presidentti Donald Trumpin vierailu Britanniaan alkoi eilen tapaamisella kuningatar Elisabetin kanssa. Kun kuningatar otti Yhdysvaltain presidentin vastaan Buckinghamin palatsin pihamaalla, Trumpin vanhin tytär Ivanka Trump seurasi seremoniaa palatsin seinien sisäpuolelta aviomiehensä Jared Kushnerin kanssa tuijottaen tiiviisti ikkunan läpi pihamaalle. 

Kun kuvat Ivanka Trumpista ja Jared Kushnerista levisivät maailmalle, somekansa riehaantui. Monen mukaan kuva jäljittelee Stephen Kingin kauhuromaaniin pohjauvaa kulttielokuvaa Hohtoa ja sen sinimekkoisia, jähmettyneesti rinnakkain seisovia kaksosia.

– Aivan kuin Hohto, mutta paljon pelottavampi! eräs käyttäjä kirjoittaa.

– En tiennytkään, että Hohdosta on tekeillä uusi versio. Karmivaa! toinen tuumaa.

Olen innoissani Stanley Kubrickin kauan odotetusta mestariteoksesta, Himmennyksestä! eräs vitsailee.

Myös muita kauhuelokuvavertauksia on ehditty viljellä. Toiset näkevät kuvassa Hohdon sijaan elementtejä vuonna 1976 ilmestyneestä Ennustuksesta, Pimeyden kukista tai Alejandro Amenábarin ohjaamasta ja Nicole Kidmanin tähdittämästä The Others -elokuvasta.

– Vaikea sanoa, minkä viestin Ivanka ja Jared haluavat välittää. Onko se avunpyyntö? Varoitus? vitsailee seuraava.


Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin Britannian-vierailu jatkuu tänään tapaamisella pääministeri Theresa Mayn kanssa. Eilen Valkoinen talo sanoi, että Trump haluaa kunnianhimoisen kauppasopimuksen Britannian kanssa brexitin jälkeen.

Samaan aikaan kun Trump ja May tapaavat, Lontooseen on kutsuttu koolle suurmielenosoitus presidentin vierailua vastaan. Myös Britannian opposition työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn on kehottanut ihmisiä lähtemään kaduille.

Keskiviikkona Trumpin vierailu huipentuu Normandian maihinnousun 75-vuotisjuhlallisuuksiin Portsmouthissa Etelä-Englannissa.

Lue myös:

    Uusimmat