Huomasitko tämän yksityiskohdan? Naiset pukeutuivat valkoiseen Trumpin linjapuheen yleisössä

Presidentti Trump puhui"puolueellisista tutkinnoista"– näin Nancy Pelosi reagoi 0:43
Katso, miten Pelosi reagoi Trumpin puheisiin "naurettavista tulkinnoista"!

Trump piti viime yönä jokavuotisen Kansakunnan tila -linjapuheensa, jossa Trump korosti koko kansakunnan ja kongressin yhteistyötä. Yleisö kiinnitti huomiota puheessa valkoiseen pukeutuneisiin demokraatteihin sekä edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin reaktioihin.

Trumpin vuotuista linjapuhetta seuranneista henkilöistä usea kiinnitti huomiota erikoiseen yksityiskohtaan: Monet demokraattinaiset, mukaan lukien edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi, olivat pukeutunut valkoiseen tapahtumaa varten.

Demokraattinaisten asuvalinta oli kannanotto naisten oikeuksien puolesta ja viittaus naisten äänioikeutta puolustaneeseen suffragettiliikkeeseen. Yhdysvalloissa naisten äänioikeudesta tulee kuluneeksi pian 100 vuotta.

Naisten oikeudet näkyivät myös linjapuheessa. Trump totesi puheessaan, että Yhdysvaltain talouskasvu on hyödyttänyt etenkin naisia, joita on nyt työelämässä enemmän kuin koskaan. Myös kongressissa istuu nyt enemmän naisia kuin koskaan. 

Pelosi pyöritteli päätään

Presidentin puhetta tarkkasilmäisesti seuranneet kiinnittivät huomiota myös demokraattiedustaja Nancy Pelosin reaktioihin. Pelosi pyöritteli päätään, kun Trump arvosteli "naurettavia puolueellisia tutkintoja". 

Pelosi myös kommentoi Twitterissä Trumpin esittämiä faktoja ohuiksi samalla, kun presidentti puhui Meksikon rajan tilanteesta. Trump kutsui tilannetta kansalliseksi kriisiksi.

Presidentti piti puheensa poliittisesti hankalassa tilanteessa, sillä takana on hallinnon sulku, joka ei päättynyt Trumpille suotuisalla tavalla. Lisäksi edustajainhuoneen enemmistö kuuluu nyt demokraateille. 

Lue myös:

    Uusimmat