Iranin presidentti lataa kovia sanoja: antaa "lopullisen vastauksensa" ja uhoaa "potkaista kaikki Yhdysvaltojen joukot pois alueelta"

3:08
Iran ampui viime yönä ohjuksia kahteen lentotukikohtaan, johon on sijoitettu Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten joukkoja – sotataidon laitoksen johtaja Maanpuolustuskorkeakoulusta kertoo iskun taustoista

Iranin presidentin Hasan Ruhanin mukaan ohjusisku Yhdysvaltojen tukikohtia vastaan osoittaa, että Iran ei peräänny Yhdysvaltojen edessä. Jos amerikkalaiset ovat viisaita, he eivät ryhdy mihinkään muihin toimiin tässä vaiheessa.

Ruhani sanoi, että Iranin "lopullinen vastaus" maansa surmatun komentajan Qassem Suleimanin salamurhaan on "potkaista kaikki Yhdysvaltojen joukot pois alueelta", kertoo BBC.

Iran: Itsepuolustusta

Iranin ulkoministeri Javad Zarifin mukaan Iranin ohjusiskut amerikkalaisliittouman tukikohtia vastaan ovat YK:n peruskirjan mukaista itsepuolustusta. Zarif tviittasi, ettei Iran hae yhteenotossa Yhdysvaltojen kanssa eskalaatiota tai sotaa, mutta puolustaa itseään aggressiota vastaan.

– Emme tavoittele kärjistymistä tai sotaa, mutta puolustamme itseämme kaikilta aggressioilta.

Iran ampui yön aikana 22 ohjusta kohti kahta Irakissa sijaitsevaa amerikkalaisjohtoisen liittouman käyttämää tukikohtaa.

Iranin korkein johtaja ajatollah Ali Khamenei sanoi televisiopuheessaan, että iskut olivat "isku Yhdysvaltojen kasvoille" ja kosto Yhdysvalloille.

– Tämänkaltaiset sotilaalliset toimet eivät ole riittäviä. Tärkeää on, että Yhdysvaltojen turmeltunut läsnäolo alueella päättyy, Khamenei vaati.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu varoitti vuorostaan, että Israel iskee rajusti takaisin, jos Iran tekee iskun sitä vastaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja