Trumpin kannattajat: Wagner-kapina oli USA:n ja Bidenin salaliitto

Katurikollisesta kapinalliseksi – tällainen mies on Jevgeni Prigozhin 2:38
Katso myös video: Katurikollisesta kapinalliseksi – tällainen mies on Jevgeni Prigozhin.

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin kannattajien, niin kutsutun MAGA-joukon (Make America great again) mukaan Wagner-kapina oli yritys kääntää huomio pois nykyisen presidentin Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin rikosepäilyistä. 

Jevgeni Prigozhinin johtama kapina yltyi lauantain aikana, tavoitteenaan vallata Moskova ja syrjäyttää maan sotilasjohtoa, mutta joukkojen eteneminen päättyi lopulta lähes yhtä rivakasti kuin alkoikin saman päivän iltana.

Prigozhinin, Kremlin ja presidentti Vladimir Putinin kerrottiin päässeen sopimukseen Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukashenkan avustuksella, ja pian kapinan laantumisen jälkeen Wagner-pomon kerrottiin siirtyneen Valko-Venäjälle.

Pian tapahtumien edetessä MAGA-joukoissa alkoi voimakas spekulaatio siitä, että kaiken takana oli Yhdysvaltain hallinnon salaliitto, jolla pyrittiin viemään huomiota pois Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin tutkinnasta. Asiasta uutisoi yhdysvaltalaislehti Newsweek selventäen, että Bidenit ovat olleet tiukasti republikaanien kohteena.

Hunter Bidenia on tutkittu veronkierrosta ja kyseenalaisina pidetyistä kansainvälisistä sopimuksista. Puolueessa epäillään Joe Bidenin osallisuutta sopimuksiin tämän toimiessa presidentti Barack Obaman varapresidenttinä.

Republikaanien entisen presidentin kannattajat ovat ottaneet ilon irti viikonlopun tapahtumista Venäjällä – ajoitus kapinasta uutisoinnille oli heidän nähdäkseen hyvin lähellä Hunter Bidenin viime viikkoista tunnustusta.

– Vasemmisto on valmis tekemään mitä tahansa kääntääkseen huomiomme pois Hunterin rikoksista; He istuvat tuhoutuneen piensukellusveneen tietojen päällä neljä päivää maailman etsiessä sitä tuskastuneena. He yrittävät (vallan-) kaappausta Venäjällä Putinin syrjäyttämiseksi. Mitä tahansa viedäkseen huomiomme pois Bidenin perheen rikoksista, Trumpin tukija ja muslimien vastaisen ACT for America -ryhmän perustaja Brigitte Gabrieltviittasi lauantaina viitaten samalla viime viikolla valtavan mediahuomion saaneen Titan-piensukellusaluksen etsintöihin.

Samalla linjalla asiaa pui Twitterissä kommentoi Trumpin kannattajana esiintyvä Wendy Patterson, Newsweek kirjoittaa.

– Haluan sanoa, miten ylpeä olen seuraajistani, jotka huomasivat Venäjän ”kaappauksen” olleen vain savuverho, jolla pyrittiin kääntämään huomiomme pois Joe ja Hunter Bidenin rikoksista. Aina, kun he tekevät niin, emme aio välittää, vaan jatkamme keskustelua aiheesta, josta he eivät halua puhua, Patterson tilittää.

Lisäkierroksia äärilaidan kannattajiin toi Titan-alukseen liittyvä uutisointi etenkin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain laivaston uutisoitiin mahdollisesti havainneen aluksen tuhoutumisen.

– Ensin sukellusvene. Nyt CIA:n [Yhdysvaltain tiedustelupalvelun] lavastus vallankaappauksesta Putinia vastaan. Jatkakaa vain kaikesta muusta kuin Hunter Bidenista puhumista, vai mitä? Joe aloittaa kolmannen maailmansodan ennen kuin antaa median oikeasti tarkastella lahjuksiaan, kommentoi puolestaan poliittisena strategistina Twitterissä esittäytyvä Joey Mannarino.

"Typerintä" mitä on kuultu

Trumpin kannattajat saivat osakseen myös vastaväitteitä. Muun muassa eräs käyttäjä vastaa Mannarinolle viitaten äärilaidan republikaanien väitteisiin Joe Bidenin ”seniiliydestä”.

– On mahtavaa, miten ”seniili” Uninen Joe, joka ”ei löydä housujaan”, voi samanaikaisesti tuhota miljardöörien sukellusveneen ja aloittaa vallankaappauksen Venäjällä viikon aikana, käyttäjä Jo sivalsi.

– Se sonnan taso, mitä tämä Venäjä-uutisointi on aiheuttanut MAGA-maailmassa, on käytännössä Defcon 1 -tason puolustustila. Nähtävästi Hunter Bidenin verorikkeet on tarpeeksi suuri syy Joe Bidenille orkestroida salaa kolmatta maailmansotaa tai jotain. Tämä kaikki on pelottavinta mutta myös typerintä mielenvikaisuutta mitä tulet koskaan lukemaan, muiden muassa The Washington Postille ja The Guardianille kirjoittanut toimittaja Seth Abramsontviittasi vastineeksi keskusteluun.

Lue myös:

    Uusimmat