Mihin Therese Johaugin menestys perustuu? Lähipiiriin kuuluva norjalaislegenda avaa yksityiskohtaisesti: "Suurin lahja, joka voi olla"

Therese Johaug on roihunnut dopingpannastaan vapauduttuaan hurjalla tavalla ja voittanut tällä hiihtokaudella kaikki normaalimatkojen kilpailut, joihin hän on osallistunut. Seefeldin MM-kisoista on tullut jo kaksi kultaa: yhdistelmäkisasta ja 10 kilometrin perinteisen matkalta. Mutta mihin Johaugin liito perustuu? Hänen neuvonantajanaan toimiva valmentaja, norjalainen hiihtolegenda Pål Gunnar Mikkelsplass avaa yksityiskohtaisesti Johaugin menestyksen salat.

Yhdeksi tekijäksi Mikkelsplass nostaa Johaugin harjoitusälykkyyden: norjalaisässä on pystynyt treenaamaan maksimaalisella tavalla ilman loukkaantumisia tai sairasteluja.

– Hänen fyysinen kapasiteettinsa on suurempi kuin muilla. Hän tekee siten raskaat jutut paremmin kuin muut. Muut väsyvät aikaisemmin, Mikkelsplass sanoi norjalaislehti VG:lle.

Johaug jaksaa tikata väsymättä pidempään kuin kukaan muu naishiihtäjä.

– Monet vartalotyypit voivat olla hyviä maastohiihdossa, mutta Theresellä se on ideaali. Hän on vahva ja kevyt.

Mikkelsplass kertoo, että Johaug on työskennellyt erityisesti tasatyöntönsä eteen. 

– Hänellä on paljon enemmän voimaa tasatyöntöön. Lisäksi hänellä on Porschen moottori. Kun muut väsyvät, hän jyllää. Hän on treenannut äärimmäisen hyvin pitkän aikaa.

Lisäksi Johaug on Mikkelsplassin mukaan mentaalisesti kova, ja hän jaksaa painaa töitä päivittäin.

– Se on suurin lahja, joka voi olla.

Johaug puolestaan suitsuttaa Mikkelsplassin merkitystä itselleen.

– Pål Gunnar on merkinnyt minulle paljon. Olen ollut uskomattoman onnekas, että hän on ollut vierelläni kahden vuoden ajan. Hän saa oloni sisäisesti turvalliseksi. Hän on uskomattoman hyvä tekniikassa ja hänelle on hyvä puhua niin raskaina kuin hyvinä päivinä, Johaug suitsutti.

Mikkelsplass voitti omalla urheilijaurallaan yhden hiihdon olympiahopean ja neljä MM-mitalia, joista kaksi oli maailmanmestaruuksia.

Lue myös:

    Uusimmat