Therese Johaug avautuu piinastaan: käy psykologilla joka päivä

Norjan hiihtotähti Therese Johaug on avautunut piinasta, jota hän kokee. Viime vuonna hänen läheinen ystävänsä, entinen hiihtäjä Ida Eide kuoli. Johaug lisäksi koki valtavia paineita tehtyään paluun maailmancupiin dopingpannansa jälkeen.

Anabolisesta steroidista klostebolista kärynneeltä ja 18 kuukauden dopingpannan lusineelta Johaugilta on kyselty paljon dopingkäryynsä liittyviä asioita myös paluunsa jälkeen. Tämän lisäksi hän on ollut menestyksensäkin myötä isosti valokeilassa.

Johaugin mukaan henkinen väsymys oli osasyy, miksei hän osallistunut vuodenvaihteessa Tour de Skille, vaikka hän säästi paukkuja myös Seefeldin MM-kisoihin valmistautumista varten.

– Minulla on paljon paineita. Samaan aikaan olen oppinut paljon muutaman viime vuoden aikana siitä, miten minulle tulee turvallinen ja hyvä olo itseni kanssa. Puhun myös urheilupsykologille joka päivä ja ennen joka kisaa, Johaug sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan.

Johaug viittasi psykologi Brit Tajet-Foxelliin.

– Hän luo minuun sisäistä rauhaa ja turvallisuuden tunnetta, jonka kautta saan parhaan suorituksen aikaan, Johaug kertoi.

Manageri Jörn Ernstin mukaan Johaug tuntee paineita joka päivä ja on tulisilla hiilillä ennen jokaista yksittäistä kisaa. Ernst korostaa Johaugin kohdalla Tajet-Foxellin roolia.

– Hän onnistuu tasapainottelemaan ja saamaan parhaat ajatukset Theresen mieleen, Ernst sanaili.

Johaug on voittanut tällä kaudella kaikki normaalimatkojen kilpailut, joihin hän on osallistunut. Seefeldin MM-kisoissa hän on voittanut jo kaksi kultaa: yhdistelmäkilpailusta ja 10 kilometrin perinteisen kisasta.

Lue myös:

    Uusimmat