Therese Johaug puhuu nyt tulikuumasta aiheesta avoimesti: "Minun on oltava rehellinen"

Therese Johaug voitti jälleen:"Sekunnit olivat puolellani" 0:55
Therese Johaug MTV Urheilun haastattelussa voiton jälkeen uransa loppuvuosina.

Therese Johaug myöntää sen täysin avoimesti: vuoden 2025 Trondheimin MM-hiihtojen 50 kilometrin kilpailu kiinnostaa häntä.

Norjalainen hiihtosuuruus Johaug päätti huippu-uransa keväällä 2022. Paluuspekulaatiot alkoivat kuitenkin lähes välittömästi ja ovat olleet sittemmin alati pinnalla. Voitaisiinko Johaug nähdä Norjan Trondheimin MM-kisoissa 2025?

Parhaiten asiaan osaa vastata nainen itse. Aikooko Johaug palata?

– Monet kysyvät sitä – ja minäkin kysyn itseltäni, hän sanoo VG:lle.

Yksi kysyjistä on Johaugin kumppani Nils Jakob Hoff.

35-vuotias Johaug kertoo kokevansa toisinaan olonsa hyväksi harjoituksissa ja ajattelevansa tällöin "kyllä". Hän kuitenkin jatkaa esimerkillä eräästä päivästä, jolloin tehdessään testihiihtoa hän ajatteli, että tämä riittää. Tunteet heittelevät.

Marit Björgenkin sanoi, että minulla tulee olemaan tunne, että haluaisin luovuttaa joka päivä.

"Yksi suurimmista asioista"

Johaugia kuitenkin kutkuttaa. 

– Viisikymppiä MM-kisoissa houkuttelee. Se on yksi suurimmista asioista. Minun on oltava rehellinen ja sanottava, että niin on.

– Täytyy rehellisesti myöntää, että minut sytyttää se, että kyseessä on naisten ensimmäinen viidenkympin kilpailu MM-kisoissa ja että se käydään kotimaassa Trondheimissa. En ole koskaan aiemmin hiihtänyt viittäkymppiä maailmancupissa tai arvokisoissa.

Johaug silti yhtä lailla sanoo, ettei häntä innosta hiihtää monia maailmancupin osakilpailuja ja Tour de Skitä. Niistä hän on saanut "täysin tarpeekseen".

Johaugilla on nykyään myös jälkikasvua: hän sai ensimmäisen lapsensa, Kristinin, toukokuussa 2023. Johaug pohtii, olisiko paluu sen arvoista. Hän korostaa, että kuvion olisi pelattava yhteen muun arjen kanssa, ja toteaa, ettei hän voi matkustella ja mennä harjoittelemaan huonolla omallatunnolla vain hiihtääkseen nopeasti Trondheimissa.

– Sen tunteen täytyy mennä pois, ja voin tuntea sen.

1+1?

Johaug sanoo harjoitelleensa paljon aktiiviaikojaan vähemmän, mutta joulun jälkeen kuitenkin "melko hyvin". Vanhat pohjatkin ovat kuitenkin Johaugin tapauksessa niin rautaiset, että nekin kantanevat suhteellisen pitkälle.

Johaug pohtii, että hänen on jossain vaiheessa tehtävä päätös, palaako hän. Aikataulua tälle hän ei ole sanojensa mukaan asettanut.

Johaug, joka aikoo juosta toukokuussa puolimaratonin, tuskin lämpimikseen paluustaan vihjailee. Ei kannata yllättyä, jos Trondheimin 50 kilometrillä nähdään teräksisen kova norjalainen.

Lue myös:

    Uusimmat