Mietitkö kuntosalijäsenyyttä? Pohdi ensin näitä asioita

Ennen kuin ryntäät ensimmäiselle vastaan tulevalle kuntosalille ja hankit jäsenyyden, kannattaa miettiä muutamia seikkoja. 

Päätös alkaa käydä salilla lienee yleisimmin kuultuja lupauksia kohti terveempiä elämäntapoja pyrkivien keskuudessa. Ennen kuin pistää rahansa kuntosalijäsenyyteen, kannattaa miettiä muutamia seikkoja. Treeniasiantuntija Tim Blake kertoo Popsugar-sivustolle, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee salikorttia.

1. Mitä haluat kuntosalilta?

Aivan ensiksi kannattaa miettiä, mitkä ovat omat treenitavoitteet. Haluatko laihtua vai ovatko tavoitteenasi isommat lihakset? Onko kaikkein tärkeintä se, että on kivaa? Pohdi, millaiset harjoitukset täyttävät omat päämääräsi, ja mistä kyseisiä treenejä voisi löytää.

2. Mitä urheiluvälineitä tarvitset?

Onko kuntosalilla tarvitsemasi laitteet tai muut varusteet? Onko erilaisia painoja riittävästi? Entä mitä muita mukavuuksia kuntosali tarjoaa?

3. Onko salilla haluamiasi tunteja?

Joogaa, nyrkkeilyä vai kenties spinningiä? Varmista, että kuntosali järjestää niitä tunteja, joilla itse haluaisit käydä. Muista myös tarkistaa, kuuluvatko kyseiset tunnit siihen jäsenyyteen, jota mietit.

4. Onko kuntosali ruuhkainen juuri siihen aikaan, kun yleensä käyt salilla?

Blake suosittelee, että käyt miettimälläsi salilla kerran siihen aikaan, kun yleensäkin menisit treenaamaan. Siihen aikaan, joka sopii aikatauluihisi.

– Jos paikka on niin täynnä ihmisiä, että et voisi kuvitellakaan treenaavasi siellä, se ei luultavasti ole sinun paikkasi, hän toteaa.

– Toisaalta voit myös miettiä, voisitko muuttaa treeniaikatauluasi niin, että kävisit salilla muulloin kuin ruuhka-aikana. Työntekijöiden pitäisi myös osata kertoa sinulle, milloin on hiljaisempaa.

5. Miten helppoa kyseisellä salilla käynti on?

Harkitsemasi kuntosali saattaa olla halpa ja hyvin varusteltu, mutta miten helposti pääset sinne?

– Jos sinulta menee puolitoista päästä tekemään puolen tunnin treeni, ei kyseessä ole kannattava investointi, Blake toteaa.

6. Miten paljon kuntosali maksaa?

Kuntosalijäsenyydet ovat usein hintavia. Blake suosittelee miettimään myös muita kustannuksia kuin kuukausimaksua. Esimerkiksi sitä, miten paljon bensaan tai julkisissa kulkuvälineissä liikkumaan menee rahaa, jotta pääset paikalle?

7. Miten usein matkustat?

Hyvään kuntoon pääseminen vaatii säännöllistä treenausta. Jos matkustelet paljon, työn tai huvin vuoksi, kannattaa miettiä sellaisia kuntosaliketjuja, joilla on saleja muuallakin kuin kotikaupungissasi. Siten voit päästä treenaamaan myös matkalla.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat