Mainos

Mies tunnusti yli 30 vuotta vanhan surman - kadonneen pojan mysteeri selvisi

Vuonna 1979 6-vuotiaan Etan Patzin katoaminen New Yorkissa herätti huomiota laajasti Yhdysvalloissa. Nyt yli kolme vuosikymmentä myöhemmin tapahtui läpimurto. Poliisin mukaan 51-vuotias mies on tunnustanut surmanneensa pojan.

Poliisi pidätti miehen New Jerseyssä eilen. Poliisikomentaja Raymond Kellyn mukaan 51-vuotias Pedro Hernandez on kertonut kuristaneensa pojan pienen marketin kellarissa, jossa Hernandez työskenteli.

Kellyn mukaan surmaaja sulloi pojan ruumiin muovipussiin ja heitti sen roskikseen. Hernandezia aiotaan syyttää toisen asteen murhasta.

Pidätys tapahtui heti seuraavana päivänä, kun poliisi oli mennyt miehen luokse hakemaan tämän kuulusteluihin vihjeitä saadakseen. Kellyn mukaan Hernandez sanoi olevansa tunnustuksen jälkeen helpottunut ja katuvainen.

– Hän oli aiemmin puhunut tapauksesta perheenjäsentensä kanssa ja kertonut heille tehneensä jotain pahaa ja tappaneensa lapsen New Yorkissa, Kelly kertoo uutistoimisto Reutersille.

"Ei häirinnyt koskaan ketään"

Noin kuukausi sitten FBI ja New Yorkin poliisi (NYPD) tekivät tutkimuksiaan neljä päivää SoHon kaupunginosassa sijaitsevassa kellarissa, korttelissa, jossa poika eli ja oli viimeksi nähty elossa. Tutkimuksissa ruumiskoira oli haistanut kellarissa jotain epäilyttävää, mutta paikalta ei kuitenkaan löydetty mitään, mikä olisi viitannut pojan joutuneen surman kohteeksi.

Hernandez oli jo paljon aiemmin muuttanut alueelta pois ja perustanut perheen. Poliisin mukaan naapurit kuvailivat häntä hiljaiseksi mieheksi, jonka menneisyys ei näkynyt millään tavalla ulospäin.

– Perheellä ei näyttänyt olevan koskaan ongelmia. Hän leikkasi ruohoa, lapioi lunta, eikä hän häirinnyt koskaan ketään, Hernandezien kanssa samassa talossa asunut 72-vuotias mies kuvaili tekijää.

Hänen mukaansa perhe kävi säännöllisesti kirkossa ja piti kotinsa siistinä.

Tunnettiin maitotölkkipoikana

Patz oli yksi ensimmäisistä kadonneista lapsista, jonka kuva painettiin maitotölkin kylkeen Yhdysvalloissa. Hänen löytämisekseen kampanjoitiin voimakkaasti 80-luvulla.

Pitkään epäiltynä oli Patzin lapsenvahdin ystävä Jose Antonio Ramos, joka myöhemmin tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä toisessa tapauksessa.

Epäiltynä oli myös toinen mies, jota poika auttoi kotitöissä.

Pojan katoamisesta tulee tänään kuluneeksi 33 vuotta.

6-vuotias Etan Patz laitettiin ensimmäistä kertaa bussimatkalle ilman saattajaa tasan 33-vuotta sitten New Yorkin SoHossa. Vanhemmat eivät koskaan enää nähneet poikaansa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.