Mies, tiesitkö tätä? Testoteronitasosi nousevat 45 prosenttia, jos et masturboi viikkoon

Itsetyydytys on hyväksi ihmisen fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille. Mieshormoneistaan huolissaan olevien miesten kannattaisi kuitenkin pidättäytyä masturboinnista ja seksistä. Säännöllinen siemensyöksyn saaminen vaikuttaa nimittäin testosteronitasoihin.

Kiinalaisen Zhejiangin yliopiston vuonna 2003 tehdyssä tutkimuksessa tarkasteltiin, miten siemensyöksy vaikuttaa miehen testosteronitasoihin. Yhteensä 28 osallistujaa laitettiin masturboinnin ja seksin kieltävälle siveyspaastolle seitsemän päivän ajaksi.

Tutkijoiden mukaan kokeen toisena ja viidentenä päivänä miesten testosteronitasot olivat matalimmillaan. Seitsemäntenä päivänä tasoissa näkyi kuitenkin piikki ja testosteronitasot nousivat yli 45 prosenttia tavanomaisen yläpuolelle.

Säännöllinen itsetyydytys ja testosteronitasojen lasku on yhdistetty toisiinsa myös myöhemmissä tutkimuksissa.

Testosteroni lisää lihasmassaa ja ehkäisee lihomista

Miksi miehet sitten janoavat testosteronin perään? Miestenlehti Men’s Health muistuttaa, että kyse on muustakin kuin seksistä.

Testosteroni kiihdyttää lihasten kasvua, mikä on monelle kuntoilijalle mieleen. Säännöllinen viikon mittainen seksipaasto ei kuitenkaan kasvata lihaksia siinä missä tehokas treeniohjelma ja oikeanlainen ruokavalio.

Matalat testosteronitasot taas on yhdistetty hiusten lähtöön, painonnousuun ja luiden heikkenemiseen.

Säännöllinen masturbointi on myös hyväksi 

Toisaalta, itsetyydytyksestä on myös toisenlaisia tutkimustuloksia. Harvardin yliopiston vuonna 2016 ilmestyneessä tutkimuksessa todettiin, että usein masturboivilla miehillä on pienempi riski sairastua eturauhassyöpään. Mieshormonien uskotaan vaikuttavan eturauhassyövän syntyyn. Tutkimuksen mukaan miesten tulisikin masturboida 21 kertaa kuussa.

Lue myös:

    Uusimmat