Mies seurasi tuntematonta nuorta ja käytti seksuaalisesti hyväksi kadulla Hämeenlinnassa

Mies lähti seuraamaan itselleen tuntematonta peruskouluikäistä nuorta ja kähmi tätä keskellä katua. Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi miehelle 7 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Tilanne sattui syksyllä 2019 Hämeenlinnassa. Syytteen mukaan mies oli kohdannut itselleen tuntemattoman yläasteikäisen tytön kadulla ja lähtenyt seuraamaan tätä. Tyttö oli ollut matkalla harrastuksesta kotiin.

Hetken kuluttua mies oli vastoin nuoren tahtoa alkanut suudella tätä ja kouria sopimattomasti vaatteiden päältä, muun muassa rinnoista ja takapuolesta. Nuori vastusteli ja huusi, mutta mies jatkoi tekoja tästä huolimatta.

Käräjillä mies kiisti rikossyytteet. Mielestään hän ei ollut syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kuten syyttäjä esitti. Mies ei myöskään hyväksynyt syyttäjän vaihtoehtoista syytettä seksuaalisesta ahdistelusta.

Mies kyllä myönsi kohdanneensa nuoren kadulla. Hänen mukaansa tilanteessa oli kuitenkin vain vaihdettu Snapchat-yhteystietoja, eikä muuta ollut tapahtunut.

Halusi poikaystäväksi ja lopetti vasta huutoitkuun

Tyttö kertoi oikeudessa, että mies oli ennen kopelointia sanonut haluavansa olla hänen poikaystävänsä ja kysellyt, haluaisiko hän samalla tavalla ryhtyä seurustelusuhteeseen. Mies oli myös kehunut tytön ulkonäköä.

Tytön mukaan koko tilanne oli loppunut vasta, kun mies oli halannut häntä väkisin takaa ja hän oli tuntenut miehen erektiossa olevan peniksen alaselässään. Tyttö oli tämän jälkeen alkanut huutaa ja itkeä, jolloin mies oli lopettanut ja sanonut, että kaikki on hyvin.

Tyttö kertoi oikeudessa, että ahdistelu kesti kaikkiaan noin puoli tuntia. Hän järkyttyi tilanteesta syvästi. Käräjätuomiosta käy ilmi, että hän alkoi tilanteen jälkeen pelätä kodin ulkopuolella kulkemista sekä vältellä yksin liikkumista.

Tytön lisäksi oikeudessa kuultiin todistajaa, jolle tyttö oli kertonut tilanteesta heti tapahtuneen jälkeen, sekä tutkittiin lausuntoa, jonka mukaan tyttö oli tapahtuneen jälkeen joutunut käymään psykologilla. Mies ei halunnut tulla oikeudenkäynnissä kuulluksi.

Esitetyn näytön johdosta käräjäoikeus päätyi uskomaan tyttöä ja katsoi vuonna 1998 syntyneen miehen syyllistyneen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi katsottiin 7 kuukauden mittainen vankeusrangaistus, joka tuomittiin ehdollisena.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrille 1500 euron korvaukset.

Käräjäoikeus ratkaisi asian eilen. Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat