Mainos

Uhkasi HIV:llä ja raiskasi uhrin – tuomio myös 14-vuotiaan hyväksikäytöstä

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 34-vuotiaan suomalaismiehen raiskauksesta, pahoinpitelystä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhteensä kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Raiskaus tapahtui Espoossa Olarinluomassa elokuussa 2015. 

Mies oli käynyt maassa istuneen uhrin päälle ja kertonut, että hänellä on HIV.

Uhri oli yrittänyt nousta ylös, mutta mies painoi hänet käsivarsista kiinnipitäen takaisin maahan selälleen. Kun uhri yritti uudelleen paeta paikalta, mies painoi hänet uudestaan maahan, piti takaapäin tukasta kiinni ja löi hänen päätään maahan useita kertoja, jolloin uhrin huuli aukesi. Tämän jälkeen mies raiskasi uhrin.

Mies ja uhri olivat lähteneet yhdessä kävelemään vastaanottokodin tupakkapaikalta. Puhetta oli miehen mukaan ollut myös oluesta. 

Käräjäoikeus ei uskonut miehen kertomusta, jonka mukaan he olisivat lähteneet harrastamaan seksiä yhteisymmärryksessä.

– Asianomistajaa koskevat valokuvat hänellä todetuista vammoista sekä lääkärinlausunto tukevat sitä, että yhdyntä ei ole tapahtunut yhteisymmärryksessä, oikeus perustelee.

Mies oli myös kiistänyt uhkailleensa hivillä. Miehen mukaan hän on voinut sanoa, ettei hänellä ole HIViä, kun on puhuttu ehkäisystä ja sukupuolitaudeista ennen yhdyntää. Käräjäoikeus ei tätä uskonut, vaan sen mukaan puhe hivistä on ollut nimenomaan uhkauksena tarkoitettu.

Käräjäoikeus toteaa myös, että asianomistajan kärsimystä on lisännyt miehen ilmoitus siitä, että hänellä on HIV. Loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä käräjäöoikeus määräsi miehelle maksettavaksi 7000 euron korvaukset.

Kosketteli 14-vuotiasta

Käräjäoikeus katsoi myös, että mies syyllistyi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön Espoossa toukokuussa 2014.

Mies oli tehnyt 14-vuotiaalle asianomistajalle seksuaalisia tekoja, jotka tuomion mukaan ovat omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä.

Mies oli asuntonsa parvekkeella halannut uhria takaapäin ja kosketellut tätä vaatteiden päältä sukupuolielimien alueelta.

Myöhemmin asuntonsa sisällä mies oli silittänyt uhrin reittä. 14-vuotias kertoi miehen leperrelleen sohvalla ja sivelleen häntä reisistä viiden minuutin ajan.

Mies väitti laittaneensa käden reidelle vain 2-3 sekunniksi ja kertoi motiivikseen sen, että halusi olla kylään tulleelle asianomistajalle ystävällinen.

Uhri oli ollut tilanteessa peloissaan ja ahdistunut eikä sen vuoksi kyennyt tekemään tilanteessa mitään. Vasta kun mies oli poistunut keittiöön, uhri pääsi pakenemaan paikalta.

Käräjäoikeus piti asianomistajan kertomusta tilanteista uskottavana ja tuomitsi miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.