Lapsen raiskannut mies tuomittiin taas: Uhkaili raiskaavansa koulumatkalla olleet tytöt ja tunkevansa peräkonttiin – "Halusin vain tyttöystävän"

Mies lääppi yläkouluikäisiä tyttöjä linja-autossa ja uhkaili raiskaavansa heidät. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi ulkomaalaistaustaisen miehen puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. Mies on tuomittu aiemmin alaikäisen raiskauksesta.

Tuomioon johtanut tilanne tapahtui Uudellamaalla keväällä 2018. Yläasteikäiset tytöt olivat olleet koulumatkalla, kun heille entuudestaan tuntematon mies oli ryhtynyt ahdistelemaan heitä linja-autossa.

Mies oli muun muassa puhunut ja kosketellut tyttöjä seksuaalissävytteisesti. Mies oli estänyt tyttöjä poistumasta ja työntänyt toisen takaisin istumaan, kun tytöt olivat yrittäneet paeta paikalta.

Tapahtumien edetessä mies oli ollut soittavinaan ystävälleen ja pyytänyt ystävänsä hakemaan heidät asemalta, jotta hän pystyisi raiskaamaan tytöt. Mies oli puhunut laittavansa tytöt auton takakonttiin.

Kun tytöt olivat lopulta päässeet ulos linja-autosta, mies oli vielä läimäissyt toista takapuolelle. Mies oli tullut perästä ja uhannut odottavansa heitä aina, kun he tulevat samalla bussilla.

"Haluaisin tyttöystävän"

Tytöt olivat tapahtuneesta järkyttyneitä. Mies saatiin kuitenkin kiinni, sillä tapauksesta tehtiin pian rikosilmoitus.

Poliisikuulusteluissa mies selitti käytöstään sillä, että hän oli vain halunnut tyttöystävän. Hän perusteli hävytöntä ulosantiaan alkoholin käytöllä.

– Haluan sanoa, että olin juonut alkoholia ja sen takia puhuin ja käyttäydyin huonosti. Normaalisti en ole tuollainen. Ajattelin vain, että haluaisin tyttöystävän. Jos olisin tiennyt, että tyttö oli alaikäinen, en olisi puhunut hänelle, mies sanoi poliiseille.

Miehen mukaan idea teeskennellystä puhelusta tuli kaverilta.

– Kaverini ehdotti tätä soittamista, koska epäili, ettei kunniallinen puhe toimi, niin tällainen puhuminen voisi auttaa, jos tytöt tykkäisivät vain panemisesta, mies kertoi poliiseille.

Oikeudessa mieheltä tiedusteltiin, oliko hän yrittänyt jollain tavalla selvittää tyttöjen ikää. Mies vastasi, että miksi hänen olisi pitänyt sellaisesta varmistua, kun "ei ollut menossa naimisiin heidän kanssaan".

Perui puheitaan oikeudessa

Oikeudessa mies kiisti sanoneensa jotain kuulustelupöytäkirjoihin kirjattuja asioita. Hän kiisti myös koko syytteen ja vaati sen hylkäämistä. Hän ei ollut oman käsityksensä mukaan puhunut tytöille seksuaalissävytteisesti tai tehnyt kummallekaan mitään seksuaalisia tekoja.

Käräjäoikeus ei uskonut miestä. Tytöt kertoivat tapahtuneesta samansuuntaisesti, ja mies oli itsekin kertonut tapahtumista aiemmin esitutkinnassa.

Vuonna 1996 syntynyt mies tuomittiin toisen tytön osalta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja toisen osalta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Rikosnimikkeiden eroa selittää se, että toinen tytöistä oli alle 16-vuotias.

Mies määrättiin 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kyse ei ole miehen ensimmäisestä seksuaalirikostuomiosta, joka liittyy alaikäisiin. Hänet tuomittiin vuonna 2019 Rovaniemen hovioikeuden päätöksellä kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen alaikäisen törkeästä raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Nuo rikokset tapahtuivat Oulussa vuonna 2018. Uhri oli 14-vuotias, eikä tuntenut miestä ennalta. Mies raiskasi tytön metsikössä.

Vaikka mies on tuomittu aiemmin vankeuteen, tuoreessa tuomiossa rangaistus määrättiin ehdolliseksi, sillä miehellä ei nyt käsiteltyjen rikosten tapahtuma-aikaan ollut vielä kontollaan muita rikoksia.

Tällä viikolla annettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat