Lapsia ympäri Suomen metsästänyttä miestä epäillään 81 seksuaalirikoksesta – vain yksi uhreista oli yhteydessä poliisiin

Noin 40-vuotias satakuntalaismies on epäiltynä yhteensä 81 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai lapsen houkuttelemisesta seksuaaliseen tekoon, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi. Poliisi on saanut tutkinnan valmiiksi ja asia on siirtymässä syyteharkintaan.

Miehen epäillään myös jakaneen haltuunsa saamaansa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa materiaalia.

Miehen uhrit olivat 10–15-vuotiaita. Uhreja on ympäri Suomea ja teot ovat tapahtuneet useissa sosiaalisen median palveluissa vuosina 2016–2020.

Tutkimus selvitti lasten seksuaalista hyväksikäyttöä netissä 9:34
Tutkimus selvitti lasten seksuaalista hyväksikäyttöä netissä.

Vain yksi uhreista oli yhteydessä poliisiin

Mies on vuosien aikana ollut sosiaalisessa mediassa yhteydessä satoihin alaikäisiin.

–Tämänkin kokonaisuuden osalta vain yksi uhri oli asiassa yhteydessä poliisiin ja vain muutama oli kertonut asiasta jollekulle toiselle henkilölle, tapauksen tutkinnanjohtaja Kirsi Alaspää kertoo tiedotteessa.

Poliisi kertoo selvittäneensä uhreja pitkälti paljastavan tutkinnan keinoin. Uhreille on tarjottu esitutkinnan apua ja sitä tarvitsevat on ohjattu avun piiriin.

Seksuaalirikosilmoituksissa lähes 40 prosentin kasvu

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa panostaneensa paljstavaan seksuaalirikostutkintaan, erityisesti verkossa tapahtuvaan lasten hyväksikäyttöön. Poliisi kertoo paljastaneensa lasten hyväksikäyttöjä, jotka ovat saaneet alkunsa verkosta.

Piilorikollisuuden selvittäminen on tuottanut tulosta. Tänä vuonna poliisi on kirjannut 39 prosenttia enemmän seksuaalirikoksia kuin vastaavana aikana viime vuonna.

– Pelkällä paljastavalla tutkinnalla on löydetty viimeisen parin vuoden aikana yli 200 seksuaalirikoksen uhriksi joutunutta lasta, jotka eivät ole kertoneet asiasta kenellekään, Alaspää sanoo tiedotteessa.

Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö 2:29
Lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien nettivihjeiden määrä on kaksinkertaistunut, kertoo Pelastakaa lapset -järjestö.

Lue myös:

    Uusimmat