Mainos

Mies sai takaisin 40 vuoden takaisen lainan

Brittiläinen Jim Webb koki äskettäin elämänsä yllätyksen - lähes 40 vuotta sitten häneltä lainatut rahat palautuivat takaisin ja korkojen kanssa.

Tarina alkaa vuodesta 1969, kun Webb kierteli Eurooppaa ystävänsä kanssa. He kohtasivat belgialaisessa Ostenden satamakaupungissa rahattoman australialaisnuorukaisen Gary Fentonin.

-Nuori mies lähestyi meitä ja selitti, ettei hänellä ole rahaa palata Britanniaan ja pyysi, voisimmeko lainata hänelle 5 puntaa. Hän vakuutti maksavansa rahat takaisin heti, kun hänellä olisi siihen varaa, kertoo Webb, 77, Britannian yleisradioyhtiön BBC:n verkkosivuilla.

Kolmikko jatkoi matkaa yhdessä ja kun heidän tiensä erosivat, Fenton otti Webbin osoitteen ylös. Sittemmin hänestä ei kuulunut mitään.

Kunnes viime viikonvaihteessa kaikki muuttui.

Britanniassa vierailulla ollut Fenton oli piipahtanut ja jättänyt Webbin postiluukusta kirjekuoren. Webb itse ei valitettavasti ollut paikalla, sillä hän oli juuri pistäytymässä ulkona.

Kuoressa oli kirje Fentonilta ja 200 puntaa rahaa.

-Hän sanoi kirjeessään palauttavansa minulle 200 puntaa, mikä on 5 puntaa jokaiselta kuluneelta vuodelta, liikuttunut Webb kertoi.

Webb kertoi antavansa rahat hyväntekeväisyyteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.