Mies pelasti varmalta kuolemalta – pingviini ui vuosittain 8000 kilometriä nähdäkseen hänet taas

Pingviini ui 8 000 kilometriä nähdäkseen pelastajansa 0:50

On laitonta pitää villieläimiä lemmikkeinä Brasiliassa. Mutta siitä huolimatta Dindim-pingiviini tulee vuosittain asumaan ystävänsä luo.

71-vuotias Joao Pereira de Souza löysi Dindim-pingviinin vuonna 2011 öljyn peitossa ja kuolemankielissä nääntyneenä. De Souza hoiti hänet takaisin elävien kirjoihin ja huomasi, ettei pieni eläin halunnutkaan lähteä takaisin kotiinsa. Kun se viimein lähti 11 kuukauden jälkeen Brasilian Rio de Janeirosta, de Souza sai yllättyä, kun se palasikin seuraavana vuonna.

Patagonianpingviinit yleensä lisääntyvät Argentiinan ja Chilen rannikoilla, joten pikkupingviini saattaa uida jopa 8000 kilometrin matkoja päästäkseen Brasiliaan.

– Rakastan sitä pingviiniä kuin omaa lastani ja uskon, että pingviini rakastaa minua, de Souza kertoi Globo TV:lle.

– Kukaan muu ei saa koskea siihen. Se nokkii heitä silloin. Se lepää sylissäni, antaa minun kylvettää sitä, ja ruokkia sitä sardiineilla ja nostaa sitä. 

Dindim on palannut ystävänsä luo jo viimeisen neljän vuoden ajan. Se on matkoillaan jopa neljä kuukautta kerrallaan. Eläimen käytös on saanut biologinkin hämilleen.

– En ole koskaan nähnyt mitään tällaista. Luulen, että pingviini uskoo Joaon olevan osa sen perhettä ja luultavasti pingviini myöskin, biologi Joao Paulo Krajewski kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat