Mies luuli törmänneensä autolla koiraan ja nosti eläimen takapenkilleen – seuraavana aamuna paljastui, miksi siinä olisi voinut käydä huonosti

0:34
Katso video! Hirvi hyppäsi suomalaismiehen eteen aivan puskista. Autossa olijat selvisivät onnekseen vakavilta vammoilta.

Kanadalaismies törmäsi autollaan eläimeen, jonka luuli olevan koira. Myöhemmin selvisi, että miehen pelastama ”koira” olikin potentiaalisesti ihmiselle vaarallinen villieläin.

Kanadassa Manitobassa asuva Eli Boroditsky oli matkalla yövuoroon, kun hän törmäsi autolla pimeää tietä ylittäneeseen koiraeläimeen. Mies pysähtyi ja käveli tienposkessa makaavan eläimen luokse.

– Luulin, että se on saksanpaimenkoira tai husky, Eli sanoo kanadalaiselle CBC-uutissivustolle.

Eli ei halunnut jättää koiraksi luulemaansa eläintä oman onnensa nojaan, sillä pelkäsi alueella liikkuvien villieläinten satuttavan sitä. Mies ei tajunnut, että myös ”koira” itse oli villieläin. Eli nosti yliajamansa luontokappaleen takapenkilleen ja lähti ajamaan töihin.

”Koira” olikin itse villieläin

Työpaikalla Elille kerrottiin, että hänen takapenkillään ei maannut todellakaan koira vaan kojootti.

Kojootit, joita preeriasusiksikin kutsutaan, ovat Pohjois-Amerikassa eläviä koiraeläimiä. Kojootit muistuttavat ulkonäöltään pientä sutta. Suden tavoin kojootit ovat lihansyöjiä, ja syövät kaikkea, mitä kiinni saavat. Ihmisten kimppuun kojootit hyökkäävät erittäin harvoin – joskin näitäkin tapauksia on sattunut.

Seuraavana aamuna Eli toimitti kojootin villieläinsuojaan. Siellä noin 13-kiloisen naaraskojootin arvioitiin olevan 1–3-vuotias.

Eläin selvisi auto-onnettomuudesta melko pienin vahingoin, joita villieläinsuojassa hoidetaan paraikaa. Hyvin toipuneen kojootin uskotaan pääsevän takaisin luontoon muutaman viikon kuluessa.


Eli Boroditsky nosti koiraksi luulemansa kojootin autonsa takapenkille. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Villieläimen ottaminen autoon on riskialtis teko

Eläinsuojan johtaja Zoe Nakata kertoo olevansa iloinen, että kaikki ovat kunnossa, mutta varoittaa ihmisiä noukkimasta mukaansa tiellä makaavia villieläimiä. Suuri saalistaja, joka on luonteeltaan aggressiivinen, voi toivuttuaan hyökätä ihmisen kimppuun.

Kojootin autoonsa noukkinut Eli puolustautuu sillä, että luuli rehellisesti villieläimen olevan koira.

– Oli ihmeellistä, kuinka säyseä se oli. Silitin sitä, Eli sanoo yhdysvaltalaisen CNN:n mukaan.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun ihminen sekoittaa koiran kojoottiin. Kerroimme aiemmin amerikkalaismiehestä, joka luuli pelastaneensa luontoon jätetyn koiranpennun – vaikka kyseessä oli todellisuudessa kojootti.

Eli Boroditsky ei myöskään ole ainut, joka on nostanut villieläimiä autoonsa. Tämä äiti sai kuulla kunniansa, kun hän pakkasi autoonsa ja aivan lapsensa viereen haavoittuneen kissapedon.

Toimi näin, jos kolaroit eläimen kanssa

Miten sitten toimia, jos kolaroi autolla eläimen kanssa?

Liikenneturva suosittelee vahingon sattuessa pysähtymään ja tarkistamaan, miten yliajetulle eläimelle on käynyt, jos se on turvallisesti mahdollista.

Loukkaantuneet kotieläimet on toimitettava päivystävälle eläinlääkärille hoitoon. Pahasti loukkaantunut eläin on lopetettava. Tarvittaessa eläimen kanssa kolaroinut voi ottaa yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin.

Kuolleen eläimen voi mahdollisuuksien mukaan siirtää tienpientareelle. Isomman eläimen, kuten hirven, kanssa kolaroitaessa on aina ilmoitettava asiasta poliisille.

Lähteet: CBC, CNN, Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja