Mies, haluaisitko enemmän seksiä? Tämä piirre vetoaa tutkitusti naisiin

Naisten on huomattu viehättyvän esimerkiksi miesten pitkistä jaloista sekä hyvästä huumorintajusta, mutta tutkimustiedon valossa yksi tietty piirre saattaa olla näitäkin merkityksellisempi parinvalinnassa, uutisoi IFL Science -sivusto.

Tutkimukset nimittäin osoittavat, että hyväsydämisyydellä on merkitystä parinvalinnassa. Altruistisilla miehillä näyttäisi olevan enemmän seksiä ja seksikumppaneita kuin egoistisilla verrokeillaan.

Altruismilla tarkoitetaan epäitsekästä toimintaa, jossa toisen hyvä asetetaan oman edun edelle.

Auta toisia – saat seksiä

Esimerkiksi vuonna 2016 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että altruistisilla miehillä on enemmän seksiä kuin itsekkäillä miehillä.

Tutkimuksessa kanadalaisilta naimattomilta miehiltä kysyttiin, kuinka paljon he toimivat pyyteettömästi ja antoivat esimerkiksi rahaa hyväntekeväisyyteen tai tarjosivat apuaan ventovieraille. Sen jälkeen miehiltä kysyttiin, kuinka usein heillä oli seksiä ja kuinka monta kumppania heillä oli ollut.

Altruistisilla miehillä oli sekä enemmän seksiä että enemmän partnereita kuin egoistisemmilla miehillä. Myös parisuhteessa elävät, hyväsydämiset miehet olivat saaneet enemmän seksiä kuukauden aikana kuin itsekkäämmin käyttäytyvät verrokkinsa. 

Tutkimuksen toisessa osassa opiskelijoilta kysyttiin, josko he haluaisivat lahjoittaa saamiaan rahoja eteenpäin. Myöntävästi vastanneet miehet raportoivat tutkijoille suuremmasta seksikumppanien määrästä ja suuremmasta seksin määrästä kuin kieltävästi vastanneet.

Hyväsydämisyys erityisen tärkeää pitkissä parisuhteissa

Toisessa vuonna 2016 julkaistussa brittitutkimuksessa päädyttiin samankaltaiseen tulokseen. Tutkimuksessa naisille näytettiin kuvia miehistä. Kuvien yhteydessä oli luonnekuvaus. Naiset näyttivät suosivan altruistisia miehiä etenkin pitkäkestoisissa suhteissa – yhden yön jutuissa naisia kiinnostivat hyvännäköiset ja itsekkäät miehet. Eniten naisia kiinnosti mies, joka oli sekä hyvännäköinen että hyväsydäminen.

Vuonna 2013 julkaistussa brittitutkimuksessa naisvastaajat puolestaan kertoivat arvostavansa altruismia muita piirteitä enemmän. Erityisen merkityksellistä hyväsydämisyys oli pitkissä parisuhteissa, mutta myös lyhytaikaisissa suhteissa piirteellä oli merkitystä.

Hyviä tekoja tekevät sinkut näyttävätkin löytävän muita helpommin kumppanin, toteaa vuonna 2015 ilmestynyt saksalaistutkimus.

Auttaminen tekee hyvää myös tekijälleen

On toki hyvä muistaa, että monet näistä tutkimuksista ovat pieniä ja että ihmiset saattavat käyttäytyä koeasetelmissa eri tavoin kuin oikeassa elämässä. Hyvien tekojen tekeminen ei silti ainakaan ole pahaksi, mikäli haluaa pärjätä parisuhdemarkkinoilla, tutkimukset osoittavat.

Toisten ihmisten auttaminen lisää myös ihmisen itsensä onnellisuutta, kertoi onnellisuustutkija Emma Seppälä maaliskuussa.​​​​​​​

Videolla kerrotaan, mistä naisen orgasmin tunnistaa.

Lue myös:

    Uusimmat