Mies ei saanut orgasmia kuukausiin, syyttää vegaaniruokavaliota – asiantuntijat epäileväisiä

9:46
Onko ruokatrendeissä mitään järkeä?

Yhdysvaltalainen YouTube-tähti Tim Shieff kertoo syöneensä kananmunia ja lohta – ja ejakuloineensa sen jälkeen ensimmäisen kerran kuukausiin. Asiasta kertovat muiden muassa Health- sekä BuzzFeed-sivustot.

Tim Shieff, 30, kertoi YouTube-videolla 175 000 seuraajalleen ejakuloineensa ensimmäisen kerran kuukausiin luovuttuaan vegaanidieetistään.

Tim oli syönyt pelkästään kasviperäisiä tuotteita kuuden vuoden ajan. Mies oli sanojensa mukaan kärsinyt tuona aikana lukuisista terveysongelmista, kuten ruoansulatusvaivoista, masennuksesta, väsymyksestä, aivosumusta, energian puutteesta ja niveljäykkyydestä.

Tim yritti parantaa itseään lukuisin keinoin. Hän kokeili yrttipaastoa, vähähiilihydraattista dieettiä, runsasrasvaista ruokavaliota, ravintolisiä sekä jopa oman virtsansa juomista – jälkimmäistä kahden vuoden ajan. Lopulta Tim kokeili 35 päivän vesipaastoa, jonka jälkeen hän palasi vegaaniruokavalioonsa.

Olo oli silti huono.

Kananmunat ja lohi aiheuttivat "orgastisen" reaktion


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Tim päätti kokeilla eläinperäisiä tuotteita: kananmunia ja lohta. Vaikka siirtyminen tuntui ”valtavalta identiteettikriisiltä”, hän alkoi voida paremmin. Niin paljon paremmin, että sai ensimmäisen orgasminsa kuukausiin.

Kokeilun jälkeen Tim siirtyi jälleen vegaaniksi, mutta olotila muuttui jälleen alavireiseksi. Mies päätti siirtyä syömään eläinperäisiä tuotteita – terveytensä vuoksi.

Osa seuraajista ymmärtää miehen toimintaa, osa pitää sitä epäeettisenä. Jälkimmäiseen kastiin kuuluu Timiä sponsoroinut ETHCS-yritys, joka lopetti yhteistyönsä miehen kanssa, kertoo Plant Based News.

Hyvin suunniteltu vegaanidieetti ei aiheuta seksiongelmia

Health-sivuston haastattelema ravitsemusasiantuntija kertoo, ettei hyvin rakennetulla vegaaniruokavaliolla pitäisi olla kielteistä vaikutusta seksuaaliterveyteen – päinvastoin.

– Useat asiakkaani ovat kokeneet libidonsa ja seksuaalisen suorituksensa parantuneen kasviperäisen ruokavalion omaksumisen jälkeen. Tämä johtuu parantuneesta verenkierrosta ja ravintoaineiden saannista, sanoo ravitsemusterapeutti Cynthia Sass.

Sass kyseenalaistaa, josko vesipaastoa ja virtsan juomista harrastaneen miehen ruokavalio oli ravitsemuksellisesti riittävä.

Miksi lohi sitten auttoi Timiä ejakuloimaan? Ravitsemusterapeutti Julie Upton veikkaa, että kyse saattaa olla lohen sisältämistä omega-3-rasvahapoista, jotka säännöstelevät seksihormoneja. Omega-3-rasvahappoja saa kuitenkin myös kasviperäisistä tuotteista, kuten pähkinöistä ja chia-siemenistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja